Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kamera snimila monstruma koji je otrovao psa

rssBookmark and Share

19.08.2013. Izvor: Telegraf

U Kosovskoj ulici u Nišu pre dva dana na mučki način otrovan je pas, a Fondacija za zaštitu životinja Srbije (FAPS) podneće krivičnu prijavu protiv osobe koja je to učinila, potvrdio je Oliver Veličković, upravnik ovog udruženja.

Kamera snimila monstruma koji je otrovao psa

Izvršilac je identifikovan zahvaljujući nadzornoj kameri koja ga je snimila kada je psu bacio otrovano meso.

- Taj čovek je najpre osmotrio dvorište, gde se nalazila životinja i kada je ustanovio da vlasnik nije tu, bacio je preko ograde dva komada otrovanog mesa. Trovanje je bilo munjevito, pas je uginuo za dvadesetak minuta. Vlasnik nas je obavestio, pozvali smo policiju, a pas će u ponedeljak biti poslat na obdukciju kako bismo obezbedili dokaze za sudski postupak. Naš advokat će tražiti maksimalnu kaznu zatvora od tri godine, s obzirom na surovost ubistva životinje – najavio je Veličković.

Ono što ovu priču čini još tužnijom je što je Beti, kako se kujica zvala, pre pola godine, zahvaljujući udruženju za zaštitu životinja “Beta“ iz Knjaževca, udomljena u Nišu. Njen vlasnik Dejan Stankov pružio joj je dom pun ljubavi, ali, kako je sam na Fejsbuku prokomentarisao ovaj događaj: “Neko nije imao šta da radi u petak uveče i odlučio je da ubije mog psa”.

Inače, MUP iz Niša, uprkos pozivima, još uvek nije došao da sačini zapisnik o ovom slučaju.


#  
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima