Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ko je uhapšen iz Niša u policijskoj akciji "Ares"?

rssBookmark and Share

17.07.2017. Z.S. Južna Srbija Info

Iako su Nišlije "svedočili" neuobičajeno velikoj policijskoj akciji u strogom centru grada, u noći između subote i nedelje, zvaničnog saoštenja za sada nema, ko je iz Niša uhapšen u okviru akcije "Ares".

Foto; Petar Bojović, Fejsbuk
Foto; Petar Bojović, Fejsbuk

Prema fotografijama, jedinice MUP-a su sprovele akciju u jednom poznatom restoranu u samom centru grada, međutim ministar Stefanović u svom obraćanju do sada nije naveo šta se dešavalo u Nišu te noći i da li je intervencija povezana sa akcijom "Ares"..

Ministar Stefanović je na jučerašnjoj konfrnciji za novinare izjavio je da je u policijskoj akciji "Ares", zbog više krivičnih dela, uhapšeno 360 osoba, a protiv još 202 lica podnete su krivične prijave u redovnom postupku.

Stefanović je na konferenciji za novinare istakao da su ove osobe uhapšene zbog postojanja osnovane sumnje da su počinile različita krivična dela.

U pitanju je, kako je dodao, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, ubistvo u pokušaju, silovanje i nedozvoljene polne radnje, iskorišćavanje maloletnih lica za pornografiju, zlostavljanje i mučenje, iznude, otmice, razbojništva i teške krađe.

Potpredsednik Vlade je precizirao da je akcija „Ares“ sprovedena u 27 opština i gradova u Srbiji, i dodao da su podnete krivične prijave i na taj način su procesuirane 562 osobe.

On je takođe naveo da je oduzeto 167 kilograma narkotika, kokaina, heroina, hašiša, marihuane i ekstazija, kao i da su otkrivene tri laboratorije za proizvodnju marihuane.

Prema njegovim rečima, oduzeto je 29 pušaka, četiri automatske puške, 30 pištolja, kilogram eksploziva, šest bombi i više od 3.000 komada municije. 

Pored toga, zaplenjena je veća količina novca, 19 vozila, kao i više računara i 150 gigabajta pedofilskog materijala, dodao je Stefanović.

Potpredsednik Vlade je istakao da su neke od najvećih zaplena izvedene u Beogradu i Novom Sadu, i dodao da je u Beogradu uhapšen pripadnik jedne od dve najveće kriminalne grupe zbog iznude D. Ć. (1987).

On je, kako je objasnio, uhapšen prilikom pokušaja iznude više od 20.000 evra, a prilikom pretresa kod njega je pronađeno šest automobila i 20 ključeva drugih vozila, 13 luksuznih satova, kao i 5.500 evra u gotovom novcu.

Stefanović je saopštio da je policija u Novom Sadu uhapsila G. B. (1978), kao i M. J. (1981) zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.

Prema njegovim rečima, kod ovih lica je pronađeno 38 kilograma marihuane, 12 kilograma ekstazija, 2,5 kilograma amfetamina, 460 grama kokaina, kilogram hašiša i tri pištolja.

U Beogradu je uhapšen G. M. (1964) zbog sumnje na isto krivično delo, a kod njega je pronađena laboratorija za proizvodnju i više od 60 kilograma marihuane, dodao je on.

Potpredsednik Vlade je poručio da policija nastavlja rad na suzbijanju kriminala, i preneo zahvalnost pripadnicima policije koji su, zajedno sa nadležnim tužilaštvima, radili na jednoj od najvećih akcija.


#   policija   hapšenje   MUP RS   Nebojša Stefanović   silovanje   krivične prijave   krivično delo   policijska akcija   Akcija Ares
@nesastefanovic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima