Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ko ubija bombama po Nišu?!

rssBookmark and Share

19.12.2013. Izvor: Blic

Eksplozivnu napravu koja je pronađena je 17.novembra oko 10.30 časova između „mercedeseovog“ džipa i automobila „fiat punto“ na parkingu ispred zgrade u ulici Albanske golgote 2 u naselju Palilula, napravio je profesionalac, pokazali su prvi nalazi istrage. Ne isključuje se mogućnost da je posao obavljao unajmljeni ubica po nečijem nalogu.

Ko ubija bombama po Nišu?!

- Bombu od vojnog eksploziva sa uređajem za daljinsko aktiviranje definitivno nije napravio neko kome je to prvi put. Po načinu izrade, jasno je da ju je pravila „iskusna ruka“. Naknadnim pregledom utvrđeno je da je bomba bila naouružana i ispravna i da je mogla je da eksplodira u svakom trenutku da je aktivirana daljinskim putem. Moguće da je bila postavljena ranije ali da atentator iz nekog razloga nije želeo na tom mestu da je aktivira, možda zbog prolaznika - kaže za "Blic" izvor blizak istrazi.

Bomba je juče odmah upućena za Beograd, gde će biti izvršena DNK analiza, i uzorkovanje eksploziva od kojeg je napravljena.

Iako je bomba bila postavljena između „punta“ i „mercedesa“, meta je po svemu sudeći bio vozač „mercedesa“ L.M. (33), koji je napravu uočio i prijavio vatrogascima.

- Motiv napada još uvek nije poznat. L.M. kaže da nema pojma zbog čega bi neko njemu postavio bombu ispod kola. No, sumnja se da se ubijita naprava nije slučajno našla kraj točkova njegovog automobila, kaže naš sagovornik.

Početkom godine, 27.januara u Knjaževačkoj ulici, bombom postavljenom ispod automobila „fijat punto“ ubijen je Đorđe Stojanović, sin vlasnika menjačnice „Cekin“.

Eksplozivna naprava sačinjena od plastičnog eksploziva, postavljena ispod vozačevog sedišta, bila je aktivirana takođe daljinskim putem, pa ostaje otvoreno pitanje da li iza tog atentata i ovog pokušaja ubistva, stoji isti unajmljeni ubica!


#
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima