Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Mafija prazni račune Nišlija na bankomatima

rssBookmark and Share

08.02.2014. Blic

Niškoj policiji javila se još jedna Nišlijka kojoj su prevaranti u SAD-u podigli novac sa računa u banci.

Mafija prazni račune Nišlija na bankomatima

Ona je ostala bez 100 dolara a kao i u prethodna dva slučaja, korišćen je isti bankomat na Bulevaru dr Zorana Đinđića u Nišu, na kojem je najverovatnije bio postavljen "skimer“, uređaj za krađu podataka sa platnih kartica.

Kako saznaje Blic, u dosadašnjoj istrazi je utvrđeno da je novac skidan iz Čikaga, a prema nezvaničnim saznanjima u krađe su umešani kriminalci iz Bugarske ili Makedonije.

"U pitanju je medicinska sestra iz Niša koju je banka obavestila da su joj sa računa, iz SAD-a, podignute pare. Ona je imala na dinarskom računu 14.000 dinara tako da su mogli da joj skinu samo 100 dolara. Podaci sa njene platne kartice su "skimerom“ skinuti na istom bankomatu u Nišu a potom zloupotrebljeni."

Prvo je pokušano da se skine novac sa deviznog računa, ali kako tamo nije bilo sredstava podignute su pare sa dinarskog računa koje se prilikom plaćanja konvertuju u devize, objašnjava šef odseka za suzbijanje privrednog kriminaliteta u niškoj policiji Bojan Đurković.

Prema prvim nalazima istrage, saznaje se nezvanično, iza prevare najverovatnije stoje organizovane kriminalne grupe iz Bugarske i Makedonije, koje po svemu sudeći imaju i podršku saučesnika u Americi.

Dve Nišlijke podnele su prethodnih dana prijave policije da su im sa računa u bankama u Srbiji, iz SAD-a skinuto oko 2.200 dolara, podseća Blic. Ne isključuje se mogućnost da ima još oštećenih klijenata banaka u Nišu.


#   bankomat   mafija   medicinska sestra   platne kartice
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima