Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Makedonac sa fantomkom pljačkao apoteke u Nišu

rssBookmark and Share

27.03.2013. Izvor: Telegraf

Filip A. (37) je ilegalno boravio u Nišu i tvrdi da je spavao po potkrovljima stambenih zgrada, ali policija ne isključuje mogućnost da je kod nekog stanovao

Makedonac sa fantomkom pljačkao apoteke u Nišu

Makedonski državljanin Filip A. (37) uhapšen je zbog sumnje da je na području Niša izvršio pet razbojništava. Kako je saopštila policija, Filip je od 25. februara do 21. marta ove godine, obično u toku popodneva ili večeri, maskiran “fantomkom” i uz pretnju pištoljem, vršio razbojničke napade.

Omiljena meta razbojnika bile su niške apoteke, iz kojih je odneo ukupno oko 90.000 dinara, dok je u jednom slučaju pokušaj razbojništa bio neuspešan. Takođe, iz poslovnice Pošte ukrao je 45.400 dinara.

Kako je policija utvrdila, Filip je ilegalno boravio u Nišu, ali još nije tačno utvrđeno gde je stanovao.

- On tvrdi da je spavao u potkrovljima stambenih zgrada, ali to proveravamo jer ne isključujemo mogućnost da je kod nekog stanovao. Imamo osnovane sumnje da nije pljačkao samo na području Niša, već da je „operisao“ i u još nekim gradovima juga Srbije. Kada je krenula ova serija razbojništva, pretpostavili smo da se radi o istom počiniocu, pa smo pojačali prisustvo policije na mestima za koja smo sumnjali da će razbojniku biti interesantna. To se pokazalo kao pun pogodak, pa smo ga uhapsili u Dušanovoj ulici dok se pripremao da izvrši novu pljačku – kaže naš sagovornik iz policije.

Policija je Filipu odredila zadržavanje do 48 sati nakon ćega će sa krivičnom prijavom biti priveden istražnom sudiji radi saslušanja.


#   policija   Makedonac
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima