Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

MUP UPOZORAVA: Stižu "spam" PDF mejlovi o pedofiliji i drugim krivičnim delima, ne otvarajte dokumenta

Bookmark and Share

04.11.2022. Južna Srbija Info

Pripadnici MUP-a, Odeljenja za suzbijanje visokotehnološkog kriminala i Sektora za analitiku i drugi, rade na identifikaciji učinilaca koji masovno šalju poruke poznatije kao “spam“, koje su poslate na veliki broj elektronskih adresa državnih ustanova i drugih pravnih subjekata, kao i privatnih lica, u kojima se primalac obaveštava da se navodno protiv njega vodi postupak u vezi sa pedofilijom kao i drugim krivičnim delima.

MUP UPOZORAVA: Stižu "spam" PDF mejlovi o pedofiliji i drugim krivičnim delima, ne otvarajte dokumenta

U zlonamernim mejlovima, koji su poslati sa Google servera, u prilogu elektronske poruke nalazi se dokument u pdf formatu u kojem su potpisnici ovih poruka nepoznata lica, koja se lažno predstavljaju kao načelnici uprava ili komandanti jedinica u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Takođe, u ovim porukama od primaoca se zahteva da u određenom roku odgovori na primljeni mejl, u protivnom mu se preti postupkom pred tužilaštvom ili pretnjom da će navodnu pedofiliju plasirati u medije. 

Neki od konkretnih primalaca navedenih mejlova su biblioteka u Žitištu, MZ „Veljko Vlahović“ u Zrenjaninu, Prekršajni sud u Čačku, više škola širom Srbije, centri za socijalni rad, ali i veliki broj privatnih lica. 

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve eventualne primaoce da ne otvaraju priloge iz ovakvih mejlova


#   MUP RS   pedofilija   upozorenje   visokotehnološki kriminal   mejl
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima