Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Na Gradini zadržano preko četiri tone sumnjive garderobe i neprijavljene devize

rssBookmark and Share

Gradina 23.08.2019. Južna Srbija Info

Carinici su 22. avgusta 2019. godine, na graničnom prelazu Gradina, zadržali više od četiri tone sumnjive garderobe i zaplenili 14.000 neprijavljenih evra.

Na Gradini zadržano preko četiri tone sumnjive garderobe i neprijavljene devize

Skoro 10.000 odevnih predmeta svetski poznatih brendova u čiju se verodostojnost sumnja otkriveno je kontrolom kamiona makedonskih registarskih oznaka među prijavljenom garderobom iz Turske namenjenoj tržištu Bosne i Hercegovine.

Među garderobom je bilo više od 4.000 dukseva „kelvin klajn“, „ges“, „hugo bos“ i drugih i gotovo 2.000 majica, košulja, džempera i prsluka „lakost“, „tomi hilfiger“, „barberi“ „puma“.

Pored toga, zadržano je i oko 1.300 trenerki „filip plejn“, „versaće“, „adidas“, skoro 1.000 kompleta šortseva i majici „puma“, „adidas“, „najk“, više od 800 ženskih torbi „šanel“, „luj viton“, „guči“ i 700 jakni „monkler“, „armani“ i drugih.

Gotovo istovremeno je kontrolom BMW-a bugarskih registracija otkriveno ukupno 44.000 neprijavljenih evra.

Tom prilikom su trojica bugarskih državljana koja su se iz Bugarske uputili ka Švajcarskoj rekla da kod sebe imaju po 10.000 evra, koliko je dozvoljeno bez prijavljivanja preneti preko granice.

Toliko novca je carinicima pokazao i vozač automobila, ali je prilikom kontrole u pojasu njegovih pantalona pronađeno još 14.000 sakrivenih evra.


#   Gradina   carina   krijumčarenje   garderoba   devize
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima