Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Naoružani Albanci pucali na radnike Srbijašuma kod Kuršumlije

rssBookmark and Share

05.10.2013. Autor: Beta

Grupa naoružanih Albanaca s Kosova otvorila je vatru na radnike Srbijašuma, koji su došli da procene štetu nastalu ilegalnom sečom u ataru kuršumlijskom sela Trmka, na administrativnoj liniji s Kosovom.

Naoružani Albanci pucali na radnike Srbijašuma kod Kuršumlije

Incident se dogodio u petak, 4. oktobra, kada je grupa radnika Srbijašuma ušla u šumu, a na njih je otvorena vatra iz automatskog oružja iz pravca Kosova.

Jedan od radnika Srbijašuma Živorad Janićijević rekao je da je pucnjava trajala desetak minuta.

„Mi smo već u jednom delu izbrojali posečena stabla i izvršili procenu štete. Kada smo se malo približili administrativnoj liniji odjednom su zapucali rafalnom paljbom iz nekoliko pušaka, ali su se čuli i jedinačni pucnji, verovatno iz pištolja. Meci su fijukali kroz krošnje drveća a mi smo se sakrili iza stabala”, kazao je Janićijević.

Radnici preduzeća Srbijašume, šumari i predstavnici tog preduzeća iz Beograda su pobegli kroz šumu dublje ka teritoriju opštine Kuršumlija, posle čega su slučaj prijavili policiji.

Prema nezvaničnim informacijama, policija je obavila uviđaj a na mestu događaja nikoga nije zatekla.

U incidentu nije bilo povređenih.

U proteklih desetak dana, pripadnici policije su uhapsili nekoliko kosovskih Albanaca prilikom ilegalne seče šume na teritoriji opštine Kuršumlija.

Pre tri meseca, u kuršumlijskom selu Borovac, došlo je do oružanog sukoba između naoružanih albanskih šumokradica i žandarmerije.

Sukob je trajao oko pola sata a ranjena su šestorica Albanaca s Kosova.


#   policija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima