Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Napadi na gradonačelnika Vranja i dalje nerasvetljeni

rssBookmark and Share

07.09.2012. Autor: Danas

Vranje - Miroslavu S. (34) iz Vranja određen je jednomesečni pritvor zbog toga što je pre dva dana, u zoru, šetao centralnim gradskim ulicama sa dva pištolja u rukama. Nag do pojasa, sa dva pištolja u rukama, u zoru 1. septembra ove godine, Miroslav S. se zaputio najprometnijim gradskim ulicama. Ovo je poslednji slučaj u čitavom nizu u kome je bila narušena bezbednost građana Vranja, o čemu je raspravljao i gradski parlament.

Napadi na gradonačelnika Vranja i dalje nerasvetljeni

-Ljudi koji su bili reper za organizovani kriminal u Vranju delimično su iza brave, ali u ovom gradu postoji još jedno do dva lica koja važe za glavne igrače na tom polju. Generacije mladića iz teškog socijalnog miljea, koji su bez para a puni snage i energije i željni života, zloupotrebljeni su od onih koji su na nepošten način stekli ogroman novac - ocenio je na otvorenom danu za medije gradonačelnik Vranja Zoran Antić (SPS), koji se i sam našao na udaru kriminalnih grupa koje su najpre zapalile njegov automobil ispred porodične kuće, a potom i vozilo njegovih roditelja. Oba slučaja desila su se početkom godine i do sada nisu rasvetljena.

Antić ne želi da ove slučajeve „personalizuje i podvodi pod ugroženost njega lično“, već upozorava „da nadležni državni organi, u prvom redu policija u Vranju, moraju da do kraja bez bilo kakvih nagodbi ili straha rešavaju probleme bezbednosti“.

Na pitanje novinara kako to da nijedan slučaj paljevine automobila, pa ni onaj u kome je zapaljen njegov automobil, do sada nije procesuiran pred Osnovnim sudom u Vranju, gradonačelnik je odgovorio da je to zbog toga što je dokazni postupak problematičan.

-Mnogo je teško dokazati paljevinu vozila. Za to su potrebni jaki timovi za DNK analizu ostataka tragova na zapaljenim vozilima - kazao je gradonačelnik Vranja. On je ocenio da su tužilaštvo i pravosuđe u Vranju došli u katastrofalno stanje. Ovu konstataciju podržava i narodni poslanik SNS iz Vranja Dragan Nikolić, koji smatra da je neophodno da pravosudni organi u Vranju u osnovnom i višem sudu, kao i nadležnim tužilaštvima „rade bez pritisaka ali i sa kadrovskim pojačanjima“.

-Reforma pravosuđa koju je uradila prethodna vlast ima katastrofalne posledice po pravosuđe u centralnoj opštini Pčinjskog okruga. Mi ne smemo da se oslonimo na statistiku iz policije jer ona ništa ne govori, a mi imamo sve ozbiljnije probleme sa narušavanjem javnog reda i mira - naveo je Nikolić za Danas. On je rekao da će od nadležnog ministarstva zatražiti „hitne mere na uspostavljanju normalnog stanja za funkcionisanje pravosuđa na jugu Srbije“.

Stojčić: Ugrožavamo sopstvenu perspektivu

-Ja ne mogu da kažem da živimo i ne bezbednom gradu, ali želim da preciziram da celokupna situacija šteti nama samima ponajviše, jer niko neće da ulaže u nebezbedno područje, gde se građani suočavaju sa slučajevima da „lokalni šerifi“ dele pravdu. Imajte u vidu da smo područje koje se naslanja na granicu sa Makedonijom i Bugarskom, kao i administrativnu liniju sa KiM. Većih problema iz tog okruženja nema, ali sasvim sigurno da ima refleksija i tu moramo da ovaj problem ozbiljno shvatimo ako želimo da neko dodje i investira u ovaj grad - rekao je za Danas, narodni poslanik SPS i bivši gradonačelnik Vranja Miroljub Stojčić.


#   policija   Zoran Antić   kriminal   Dragan Nikolić   Miroljub Stojčić   pravosuđe
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima