Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš: Voz udario dečaka na pružnom prelazu

rssBookmark and Share

Niš 08.11.2022. RTS, Južna Srbija Info

Petnaestogodišnji dečak povređen je kada ga je udario voz na pružnom prelazu na samom izlasku iz železničke stanice u Nišu, izveštava RTS.

Foto: RTS skrinšot
Foto: RTS skrinšot

Do nesreće je došlo jutros oko 8 sati na raskrsnici ulica Jovana Ristića i Dimitrija Tucovića.

Dečak je primljen u Urgentni centar i ima prelom nekoliko rebara, povredu pršljena i kontuziju pluća. Nema povrede glave, potvrđeno je RTS-u.

U svesnom je stanju, stabilan i komunikativan. Biće prebačen na Kliniku za dečiju hirurgiju i ortopediju.

Prema svedočenjima očevidaca dečak je imao slušalice na ušima.

Završen je uviđaj, a saobraćaj je ponovo uspostavljen.

Infrastruktura železnice Srbije: Rampe bile spuštene

Javno preduzeće "Infrastruktura železnice Srbije" saopštilo je da je teretni voz naleteo na petnaestogodišnjeg dečaka u trenutku kada su rampe bile spuštene.

"Iako su rampe bile spuštene, dečak je pokušao da pređe prugu i u trenutku nesreće se našao na koloseku, kada je naišao teretni voz koji je saobraćao iz Niša za Dimitrovgrad", dodaje se u saopštenju.

Objašnjavaju da je putni prelaz u ulici Dimitrija Tucovića u Nišu obezbeđen automatskim polubranicima sa svetlosnim saobraćajnim znacima i znacima vertikalne drumske signalizacije. U trenutku nesreće svi uređaji na putnim prelazu radili su i bili ispravni.

Ističu i da istraga koja je u toku treba da utvrdi šta se dogodilo i zašto je došlo do nesreće.

"Infrastruktura železnice Srbije još jednom apeluje i upozorava da se posebno na putnim prelazima poštuju propisi i saobraćajna signalizacija, da se pruga ne prelazi kada su rampe spuštene i da pešaci i učesnici u drumskom saobraćaju prilikom prelaska preko pruge budu pažljivi, savesni i odgovorni, jer samo tako mogu da se spreče ovakve nesreće i sačuvaju ljudski životi", navodi se u saopštenju.


#   Niš   saobraćajna nezgoda   Železnice Srbije   voz   apelacioni sud   pružni prelaz   dečak
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima