Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niški SPS bez čelnika: Priveden Slavoljub Vlajković predsednik GO SPS-a u Nišu

rssBookmark and Share

02.02.2015. Južna Srbija Info

PU Niš saopštila je da su uhapšene dve osobe zbog sumnje da je jedna u svojstvu bivšeg odgovornog lica Javnog preduzeća “Nišstan” zloupotrebila službeni položaj i drugu, zaposlenu u tom preduzeću, zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj pomaganjem.

Niški SPS bez čelnika: Priveden Slavoljub Vlajković predsednik GO SPS-a u Nišu

Sumnja se da je Vlajković(62), u svojstvu bivšeg direktora “Nišstana” prodao poslovni prostor površine 150 kvadtatnih metara u centru Niša, po znatnoj nižoj tržišnoj ceni, akcionarskom društvu “Jugotehnika” iz Niša i na taj način oštetio “Nišstan” za iznos od oko 210.000 evra, navode iz Policijske uprave.

Slavoljub Vlajković bivši direktor Nišstana i predsednik GO SPS-a, je inače otac Predraga Vlajkovića (uhapšen prošle nedelje zbog korupcije), bivšeg šefa kabineta direktora “Jugoistoka” iz perida kada je Igor Novaković (uhapšen zbog korupcije) bio direktor tog preduzeća.

On se sumnjiči da je oštetio “Nišstan” za dodatni iznos od 73.000 evra tako što kupac nije ispoštovao ugovor i isplatio polovinu kupoprodajne cene, već je za drugu polovinu predao menice preduzeću “Nišstan”, dodaju iz policije.

Postoji onovana sumnja se da je zaposlena u “Nišstanu” O.Ž (57) u sardnji sa S.V. i bez upoznavanja Upravnog odbora preduzeća pred nadležnim sudom u svojstvu pravnog zastupnika priznala tužbeni zahtev preduzeća “Jugotehnika” da su izdate menice naplaćene iako je, kako se navodi u sopštenju poliicje, žiro račun preduzeća “Jugotehnika” u tom momentu bio u blokadi.

Osumnjičena je na tako omogućila pomenutom preduzeću da stekne pravo svojine nad poslovnim prostorom i upiše ga kao svojinu kod Službe za katastar nepokretnosti u Nišu, navode iz Policijske uprave.

Njima je određeno zadržavanje do 48 sati posle čega će biti sprovedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu, kažu iz policije.


#   SPS   hapšenje   Igor Novaković   Slavoljub Vlajković   zloupotreba službenog položaja   PU Niš   Nišstan JP     poslovni prostor
@socijalisti @redinmind @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima