Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Otrovao me lekar

rssBookmark and Share

Pirot 06.04.2014. Blic

Dr Nenad Zdravković iz Pirota je pacijentu Ivanu Dimitrovu za snimanje želuca umesto barijum-sulfata dao natrijum-hidroksid.

Otrovao me lekar

To hemijsko sredstvo se koristi za odmašćivanje masnih površina. Policijska uprava u Pirotu po nalogu tužilaštva podnela je krivičnu prijavu protiv doktora Zdravkovića, vlasnika privatne ordinacije “Zdravković”, zbog nesavesnog pružanja lekarske pomoći.

Ivan Dimitrov (46) iz Dimitrovgrada kaže da je imao problema sa želudačnom kiselinom i da je zbog toga zakazao snimanje želuca u Ordinaciji „Zdravković“ u Pirotu za 24. februar.

- Sa umivaonika gde je bilo nekoliko boca dao mi je vodu i tečnost da popijem. Popio sam pola čaše i više nisam mogao. Rekao sam doktoru da tečnost ima čudan ukus. Rekao mi je da moram da popijem još malo zbog snimanja, a posle snimanja me obavestio da na želucu nema ništa. Dok sam pio tečnost, osetio sam mučninu. Počeo sam da povraćam, a lekar mi je doneo mleko da popijem. Opet sam povraćao, a doktor je ostatak tečnosti prosuo. Rekao mi je da je to iz uvoza, da su do sada i drugi pacijenti pili i da im ništa nije bilo. Pogledao je i rekao da nije prošao ni rok trajanja - kaže Ivan.

Pošto je Dimitrovu bilo sve lošije, dr Zdravković je Ivana odvezao u pirotsku bolnicu.

- Stezalo me u grlu i počeo sam da se gušim. Iz Pirota su me prebacili u Klinički centar u Beogradu. Bio sam u nesvesti. Po bolnicama sam bio 34 dana. Snimali su me i u Beogradu i rekli mi da na želucu nemam nikakve promene - kaže Ivan, dodajući da mu sledi još bolničko lečenje.

Ispostavilo se, kaže Ivan, a to piše i u izveštaju Odeljenja intenzivne nege Kliničkog centra, da je za snimanje želuca u ovoj ordinaciji dobio natrijum-hidroksid umesto barijum-sulfata.


#   Pirot     bolnica   trovanje   Policijska uprava   Klinički centar
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima