Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Požar kod Bujanovca, dve osobe povređene

rssBookmark and Share

07.08.2012. Izvor : Agencija TANJUG

U toku noći kod Bujanovca se pojavio nov požar, dok je vatra kod Prijepolja praktična ugašena, a požari su lokalizovani i kod Leskovca i Gornjeg Milanovca.

"Lakše su povredjene dve osobe koje su pomagale u gašenju požara kod Leskovca i Gornjeg Milanovca, a nadležne ekipe trenutno najviše angažovane na području Bujanovca, dok su ostali požari u Srbiji pod kontrolom", rekao je načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice MUP-a Srbije Goran Nikolić.

Nikolić je istakao da je problem u Bujanovcu što se pojavio novi požar, jer je neko očigledno pokušao da očisti terene tako što ih je spalio.

On je najavio da će nadležne ekipe kod Brodareva nastaviti da dežuraju, jer ima panjeva koji tinjaju, a da su požari kod Leskovca i Gornjeg Milanovca lokalizovani.

Nikolić je rekao da požar kod Brodareva, odnosno Prijepolja, nije napravio veću materijalnu štetu.

Ni u okolini Bujanovca materijalne štete praktično nema, jer je to teren na kojem je 2007. godine izgorelo oko 300 hektara borove šume i stabla su posečena, objasnio je Nikolić.

Požar u Milakovićima i Šćepanićima kod Prijepolja bio je zahvatio oko 30 hektara četinarske šume, a u selu Družetići u opštini Gornji Milanovac juče nešto oko 14 časova izbio je požar koji se bio proširio na nekoliko hektara.


#   požar   Goran Nikolić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima