Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zbog požara rastinja vanredna situacija u opštini Trgovište - požar gasilo 26 vatrogasaca sa 10 vatrogasnih vozila

rssBookmark and Share

Trgovište 16.04.2024. Južna Srbija Info - redakcija

U opštini Trgovište u naselju Crvenoi Grad, na teritoriji gde je juče proglašena vanredna situacija zbog požara, veoma opsežana intervencija vatrogasaca i spasilaca.

Zbog požara rastinja vanredna situacija u opštini Trgovište - požar gasilo 26 vatrogasaca sa 10 vatrogasnih vozila

U akciji gašenja ovog požara uključeno je 26 vatrogasaca-spasilaca sa 10 vozila iz vatrogasno-spasilačkih jedinica Vranje, Trgovište, Bujanovac i Preševo, kao i radnici dobrovoljnog vatrogasnog društva i predstavnici lokalne samouprave i javnih preduzeća.

Ovaj koordinirani napor ima za cilj da se što brže i efikasnije suzbije požar i zaštiti životna sredina i imovina građana na ovom području.

Stanovništvo nije ugroženo ovim požarima, a u Trgovištu vatrogasci su spasili devet stambenih i šest poljoprivrednih objekata.

"Podsećamo da je Zakonom o zaštiti od požara i drugim zakonima zabranjeno spaljivanje trave i niskog rastinja na otvorenom prostoru, ostataka strnih useva, spaljivanje smeća, kao i loženje vatre u šumi i na udaljenosti od 200 metara od ruba šume.

Za nepoštovanje ovih zakonskih odredbi zaprećene su i propisane novčane kazne. Kazne za fizička lica koja prekrše odredbe ovog Zakona kreću se od 10.000 do 50.000 dinara, dok kazne za spaljivanje ostataka strnih useva, biljnih ostataka i smeća za fizička lica iznose 10.000 dinara, a za pravna od 300.000 do 1.000.000 dinara", poručuju iz MUP-a.


#   Trgovište   požar   MUP RS   vatrogasci   vanredna situacija   sektor za vanredne situacije
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima