Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prevarant se krio u „šteku“, ali ga odalo hrkanje!

rssBookmark and Share

Pirot 02.07.2014. Alo

Operativci odseka za suzbinje privrednog kriminaliteta iz Niša uhapsili su N. Đ. (23) iz okoline Paraćina, M. T. (39) iz Pirota i M. R. (36) iz Babušnice, zbog sumnje da su 30. juna u ekspozituri Rajfajzen banke u Nišu, na prevaru pokušali da podignu 450.000 dinara.

Prevarant se krio u „šteku“, ali ga odalo hrkanje!

Zanimljivo je da je M. R., koji se nalazi i na centralnoj poternici, pokušao da izbegne hapšenje praveći se da nije u stanu koji je blokirala policija, ali ga je u toku noći odalo hrkanje!

Trojica uhapšenih se sumnjiče da su, koristeći falsifikovani nalog za prenos, preneli 450.000 dinara sa računa firme „Petrol“ d.o.o. Beograd, na račun jednog građanina, ali su brzom akcijom policije sprečeni u nameri da pare podignu. U iznajmljenom stanu koji su koristili prevaranti otkriveno je više pečata i gomila dokumentacije o raznim firmama, pa se sumnja da postoji još preduzeća koja su ojađena na ovaj način i da je poslednji slučaj samo „vrh ledenog brega“.

- Koristeći falsifikovani nalog za prenos novca sa računa „Petrola“, 20. juna nezakonito je prebačeno 150.000 dinara, a 23. juna još 470.000 dinara, na račune fizičkih lica koji su otvoreni nekoliko dana ranije. Sumnja se da su prevaranti otvorili te račune uz pomoć falsifikovanih ličnih karata, kako bi sa njih, krijući se iza tuđeg identiteta, podizali novac - kaže za naš list izvor blizak istrazi.

Operativnim radom, policija je saznala da prevaranti koriste iznajmljeni stan, ali i da postoji još jedan pomagač.

- Vrata stana u Bulevaru Zorana Đinđića niko nije otvarao, kao da nikoga u njemu nije bilo. Policija je cele noći dežurala ispred stana, sumnjajući da je treći prevarant u njemu. To se i potvrdilo, kada je u pola noći počeo toliko glasno da hrče, da se čulo čak u hodniku zgrade. On je ujutro ipak pristao da otvori vrata, kada je video specijalce koji su se spremali da upadnu - kaže naš sagovornik.


#   Pirot   policija   hapšenje   Babušnica   banke   prevaranti   Rajfajzen banka   Petrol
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima