Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zbog korupcije u privatnom preduzeću, priveden Lj.S. bivši zamenik gradonačelnika Niša

rssBookmark and Share

Niš 24.03.2021. Južna Srbija Info

Kako su saopštili iz MUP-a, pripadnici UKP, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa niškim VJT, odeljenjem za suzbijanje korupcije, uhapsili dve osobe zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršile krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u preduzeću "Blok signal". Lj.S. je donedavno bio koordinator izgradnje železničke obilaznice oko Niša.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Uhapšeni I. S. (1977), odgovorno lice PD „Blok signal“ Niš, i Lj. S. (1952), zaposlen u ovom preduzeću, terete se za to da su, u martu 2019. godine, prekoračenjem ovlašćenja, bez prethodne odluke skupštine društva i bez znanja i odobrenja vlasnika, zaključili ugovore o poklonu putničkih motornih vozila u ime PD „Blok signal“.

„Sumnja se da je Lj. S. poklonio automobil marke „škoda“ I. S., čime mu je pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.639.860 dinara, dok je I. S. poklonio „mazdu“, Lj. S., i time mu pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.016.622 dinara“, saopštio je MUP.

Na ovaj način su osumnjičeni naneli štetu PD „Blok signal“ Niš u iznosu od 2.656.482 dinara.

Po nalogu tužioca, policijski službenici su privremeno oduzeli navedena vozila, za koje se sumnja da potiču iz krivičnog dela.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti privedeni nadležnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju.

Lj.S. je obavljao je odgovorne funkcije u predškolskoj ustanovi „Pčelica“, Studentskom centru, bivšoj Elektronskoj industriji, JKP "Toplana!, kao i privatnoj firmi MGF Promo.

Izabran je za direktora JKP „Toplana“ 2001. godine, bio je narodni poslanik Socijaldemokratije, a 2004. se kandidovao za gradonačelnika Niša.

Zamenik gradonačelnika Niša postao je 2012. godine, a 2014. direktor „Blok signala“ koje je ubrzo otišlo u stečaj. 


#   Niš   gradonačelnik   hapšenje   Ljubivoje Slavković   zloupotreba službenog položaja   Blok signal preduzeće   zamenik
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima