Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Slučaj Andrej Vučić: Niški žandarmi negirali krivicu, iznose odbranu

rssBookmark and Share

31.08.2015. M.Jovićević, Blic, Južna Srbija Info

Danas je nastavljeno suđenje žandarmima za napad na Andreja Vučića tokom Parade ponosa 2014. godine. Osmorica optuženih danas iznose odbranu.

Slučaj Andrej Vučić: Niški žandarmi negirali krivicu, iznose odbranu

Tri žandrama, od osmorice koja se nalaze na optuženičkoj klupi, danas su izneli odbranu.

Sva trojica su negira krivicu i rekli da su postupali u skladu sa službenom dužnošću i u okviru zakona.

Oni su odbili da odgovaraju na pitanja tužioca.

Pred Višim sudom u Beogradu danas se nastavlja suđenje osmorici pripadnika Žandarmerije koji se terete za napad na braću premijera i gradonačelnika Beograda, Andreja Vučića i Predraga Malog, kao i dvojicu pripadnika vojne jedinice Kobra tokom Parade ponosa 2014. godine.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva terete se Predrag Mitrović, Slavko Stojanović, Dragan Savić, Dalibor Đorđević, Zlatko Gigić, Boban Lekić, Mitar Milosavljević i Rade Matić.

Oni su optuženi zbog sumnje da su kao saizvršioci počinili krivično delo napada na vojno lice u vršenju službe u sticaju sa krivičnim delom zlostavljanja i mučenja.

Okrivljenima se optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu na teret stavlja i krivično delo zloupotrebe službenog položaja.

Na njihovom prvom pojavljivanju u sudu, kada je pročitana optužnica, oni su se kratko izasnili da nisu krivi. Njihovi advokati istakli su da je optužnica "krivo postavljena", nejasna i da nije individualizovana odgovornost policajaca.

Krivičnim prijavama policije protiv pripadnika Žandarmerije pridružio se i zaštitnik građana Saša Janković koji je podneo i prijave protiv pripadnika Vojne policije, ali su one odbačene.


#   tuča   žandarmerija   Saša Janković   zaštitnik građana   suđenje   Parada ponosa   Andrej Vučić   Predrag Mitrović   Slavko Stojanović   Dragan Savić   Dalibor Đorđević   Zlatko Gigić   Boban Lekić   Mitar Milosavljević   Rade Matić   krivično delo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima