Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Opljačkala Centar za kulturu i umetnost, biblioteku i Zavičajni muzej

rssBookmark and Share

Aleksinac 02.02.2015. Tanjug

Policija je uhapsila G.M.(42) iz Aleksinca zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj i oštetila Centar za kulturu i umetnost, biblioteku i Zavičajni muzej u tom mestu za više miliona dinara, saopšteno je iz Policijske uprave u Nišu.

Opljačkala Centar za kulturu i umetnost, biblioteku i Zavičajni muzej

Sumnja se da je G.M. u periodu od oktobra 2012. godine do kraja septembra 2014. godine, zaposlena u Centru za kulturu i umetnost u Aleksincu, obavljajući poslove šefa računovodstva, oštetila taj Centar, biblioteku "Vuk Karadžić" i Zavičajni muzej za iznos od blizu dva miliona dinara tako što je novac tih institucija direktno prenosila na svoje privatne tekuće račune, navode iz policije.

Sumnja se da je G.M. podizala gotovinu blagajničkim čekovima sa tekućih računa pomenutih ustanova, a koje nije prikazivala u blagajničkim izveštajima pa je na taj način oštetila njihov budžet za oko milion dinara, navodi se u saopštenju policije.

Sumnja se da je ona plaćala privatne račune direktno sa računa ovih ustanova i time ih oštetila za oko 144.000 dinara, kao i da je falsifikujući izveštaje pravdala utrošak bužetskih sredstava pribavljajući na taj način protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od oko tri miliona dinara, saopštila je policija.

Policija će, kako se dodaje, podneti krivične prijave još protiv dva lica iz Centra za kulturu i umetnost i biblioteke zbog sumnje da su izvršila krivično delo nesavestan rad u službi.

Osumnjičenoj G.M. određeno je zadržavanje do 48 sati, posle čega će biti sprovedena Višem javnom tužilaštvu u Nišu, napominju iz policije.

 


#   Aleksinac   hapšenje   pljačka   krađa   Dveri   zloupotreba službenog položaja   Centar za kulturu i umetnost Aleksinac   Vuk Karadžić biblioteka   revizija   Zavičajni muzej   krivično delo
@SPDveri @cekulaleksinac @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima