Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Šverceri cigareta osuđeni na kućni zatvor, samo vođa ide na robiju

rssBookmark and Share

Pirot 18.09.2014. Tanjug

Grupa od 18 krijumčara cigareta osuđena je prvostepeno pred Višim sudom u Pirotu na ukupno176 meseci kućnog pritvora, dok je organizatoru šverca Piroćancu M. T. (37) izrečena zatvorska kazna od godinu i osam meseci zbog krivičnog dela zločinačko udruživanje.

Šverceri cigareta osuđeni na kućni zatvor, samo vođa ide na robiju

Ova grupa švercovala je cigarete preko graničnog prelaza Gradina tokom 2006. i 2007. dužina procesa od istrage do presude objašnjava se velikim brojem optuženih i svedoka koji su morali da budu saslušavani

Kako se navodi u prvostepenoj presudi Višeg suda u Pirotu, kucanoj na petnaestak strana, zbog produženog krivičnog dela krijumčarenje i pomaganje na po godinu dana kućnog pritvora osuđeni su Piroćanci D. Ć, P. Ć, B. R, M. A, M. M, N. T, B. S, G. M. i A. N. Na deset meseci kućnog pritvora osuđeni su Piroćanci N. D, Z. I, M. Ž, I. O, D. Ž, N. R, D. J. kao i S. S. iz Žiče.

Optužbi je oslobođen N. M. iz Pirota.

Ova grupa je, kako se navodi u presudi, cigarete preko Gradine krijučarila u automobilima sa specijalno napravljenim bunkerima. Bunkere na automobilima, koji su im oduzeti, pravio je S. S. iz Žiče.

Izdržavanje kazne u kućnim uslovima, kakva se po prvi put izriče u Pirotu, pratiće Zavod za izvršenje zatvorskih kazni, a ukoliko osuđenici duže od šest sati napuste prostorije u kojima borave, biće upućeni na izdržavanje prave zatvorske kazne.


#   Pirot   cigarete   Gradina   šverc
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima