Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Švercovali albanske narodne nošnje u Nemačku

rssBookmark and Share

Kuršumlija 18.10.2015. Južna Srbija Info

Carinici su na carinskom punktu Merdare sprečili pokušaj krijumčarenja velikog broja kompletnih narodnih nošnji, kao i mnoštva njihovih pojedinačnih delova.
Ukupna vrednost otkrivene robe procenjena je na preko 600.000 dinara.

Švercovali albanske narodne nošnje u Nemačku

Neprijavljene nošnje pronađene su u prtljažnom prostoru autobusa hrvatskih registarskih oznaka, koji saobraća na relaciji Priština - Dortmund.

Oba vozača i putnici autobusa su carinicima rekli da nemaju ništa da prijave za carinsku kontrolu i da sa sobom nose samo lični prtljag.

Tokom detaljnog pregleda, među prtljagom bilo je i „ničijih“ stvari, jer su u torbama za koje se niko nije javio kao vlasnik pronađene 24 kompletne narodne nošnje (suknja, pojas i ogrtač bez rukava), 70 košulja, 50 sukanja, 22 šalvara, više dimija, jeleka, bolera, kecelja, marama, velova i drugih delova narodne nošnje.

Protiv 31-godišnjeg vozača albanske nacionalnosti pokrenut je prekršajni postupak, a neprijavljena roba je privremeno zadržana. 


#   Kuršumlija   Nemačka   Merdare   Priština   carina   krijumčarenje   Uprava carina   Granični prelaz   Albanija   Albanac   narodne nošnje
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima