Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Toplica i dalje zatrovana

rssBookmark and Share

Toplica reka 01.10.2012. Autor: Agencija TANJUG

Voda u reci Toplici od jutros je izrazito bele boje sa velikom količinom pene, izjavio je Tanjugu direktor ribočuvarske službe ''Južna Morava Dva'' Nikola Kumanović.

Toplica i dalje zatrovana

Kumanović je rekao da ne zna o čemu je tačno reč, te da će više detalja biti poznato nakon uviđaja nadležnih inspekcija koje su o tome obaveštene.

On je rekao da u ovom trenutku nema informaciju da li se broj uginulih riba povećava.

Kumanović je podsetio da su ribočuvari juče u dužini od svega dva kilometara prikupili čak oko 7.500 uginulih riba.

"Prava količina je znatno veća, jer je deo odnela voda, a jednu količinu su raznele ptice", kazao je Kumanović.

U Topličkom upravnom okrugu Tanjugu je rečeno da je vodoprivredni inspektor Dragoslav Đordjević na terenu u Kuršumliji povodom dobijenih informacija da je voda u reci Toplici bele boje i sa velikom količinom pene.

Vođa sektora ribočuvarske službe ''Južna Morava Dva'' u Prokuplju Goran Tenjović izjavio je danas Tanjugu da je u reci Toplici u Kuršumliji ''katastrofa'' te da očekuje da uginule ribe doplutaju i do reke u Prokuplju.

Inače, inspekcija ministarstva prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja, obavila je vanredan inspekcijski nadzor zbog uginuća ribe u reci Toplici u samoj blizini preduzeća SIMPO ''Šik'' i ''Frigonajs''.

Zavod za javno zdravlje iz Niša izvršio je uzorkovanje otpadnih voda, i po dobijanju rezultata preduzeće se sve zakonom predvidjene mere,za to vreme uginule ribe i dalje plutaju rekom , i rzano se ih ptice.


#   Južna Morava   Toplica reka   Zavod za javno zdravlje   Toplica reka
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima