Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uhapšen pedofil

rssBookmark and Share

Aleksinac 30.06.2009.

Pripadnici Policijske uprave u Nišu priveli su R. R. (1944) iz sela Kormana kod Aleksinca zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljenih polnih radnji nad maloletnom devojčicom starom 13 godina, saopšteno je juče u PU Niš.

Uhapšen pedofil

Na konferenciji za novinare, načelnik odeljenja kriminalističke policije Dragan Bradić rekao je da je R.R. uhapšen 23. juna zbog sumnje da je u poslednjih mesec dana devojčicu, koja živi u istom selu, „namamljivao u kuću, a zatim je pipkao po telu“.

Oštećenu trinaestogodišnju devojčicu osumnjičeni je namamljivao u jednu napuštenu kuću gde se sumnja da je krivično delo izvršeno, rekli su u policiji. Osumnjičeni i oštećena nisu u srodstvu, poznaju se, a osumnjičeni je imao običaj da joj kupuje bombone i žvake, naveli su u policiji.

- On joj je povremeno kupovao čokolade i žvake - rekao je Bradić.

Istražni sudija Opštinskog suda u Aleksincu je osumnjičenom odredio najpre osmodnevni pritvor, a zatim je doneo odluku o određivanju pritvora u trajanju od mesec dana, rekli su u policiji.


 

Starac pipkao devojčicu

 

Radisav R. (65) iz aleksinačkog sela Korman uhapšen je zbog seksualnog zlostavljanja trinaestogodišnje A. M. iz istog sela. On se sumnjiči da je više puta tokom poslednjih mesec i po dana devojčicu odvodio u svoju staru kuću i pipkao je po telu, zahtevajući od nje da isto radi njemu. Bludnik je otkriven kada ga je na delu zatekao jedan njegov rođak, koji je obavestio rodbinu devojčice i policiju.

Radisav R. je sa krivičnom prijavom za nedozvoljene polne radnje priveden istražnom sudiji Opštinskog suda u Aleksincu, koji mu je odredio jednomesečni pritvor. Dragana M., majka zlostavljanog deteta, kaže da nije ni slutila šta se dešavalo između nje i njihovog komšije Radisava.

- Ćerka mi se nije nikada požalila da je Radisav dira. Ponašala se uobičajeno, tako da nisam mogla ni da pretpostavim šta joj se događa. Tek kada je uhapšen ispričala mi je da joj je davao novac kako bi mu radila to što je tražio od nje. Davao joj je nekad 50, nekad 100 dinara da bi mu dozvolila da je dira, a od nje je tražio da ga miluje po telu - kaže majka devojčice, i dodaje da je prava sreća da dete nije silovano.

Slobodan Marinković, deda zlostavljane devojčice, kaže da je strahovao da će se nešto loše dogoditi unuci.

- Radisav stanuje u neposrednoj blizini moje kuće, ali nisam ni slutio da unuka, koju sam često viđao kako uveče prolazi, ide kod njega. Nije mi bilo pravo što ide sama noću. Više puta sam joj govorio da se ne šeta po mraku jer joj se može svašta desiti. Strahovao sam da je neko ne uvuče u kola i ne napastvuje, a nisam ni sanjao da će da je napadne moj prvi komšija - kaže Slobodan, i dodaje da mu ništa nije bilo sumnjivo ni kada je Radisav počeo da ga izbegava.

- Ranije smo dobro stajali, komšije smo, on sa sinovima živi preko puta. Međutim, u poslednje vreme bi se pravio da me ne vidi. Nisam znao zbog čega se tako ponaša jer se nismo zamerili. Ipak, ni na pamet mi nije palo da može da se iživljava nad detetom. Mala je tek završila sedmi razred, ne zna ništa... Kako je mogao to da joj uradi, veliki je to greh - kaže ogorčeni deda.

Radisavljevo orgijanje je otkriveno kada je jedan od njegovih rođaka slučajno ušao u kuću u kojoj je on bio sa A. M. i zatekao ih na delu.

- Njegov rođak je došao kod mene duboko potresen! Plakao je i govorio da mora nešto da mi kaže. Kada mi je ispričao šta je video, nisam mogao da dođem sebi - kaže deda Slobodan, i nastavlja:

- On mi je kazao da Radisava prijavim policiji, ali sam ja bio u dilemi. Nisam mogao da verujem da čovek u tim godinama može da nasrne na moju unuku, mada sam čuo od komšija da Radisav hoće da dira devojčice. Rođak je onda otišao kod moje bivše supruge i ispričao joj što i meni. Zajedno su otišli u policiju i prijavili Radisava, koji je odmah uhapšen.

Kako Press saznaje u istrazi, Radisav je iskoristio poverenje devojčice koju je odranije poznavao jer joj deda stanuje u njegovom komšiluku.

- On je duže vreme mamio devojčicu poklonima. Davao joj je slatkiše i novac da bi zadobio njeno poverenje, a onda je počeo da traži protivusluge. Dodirivao ju je po telu, ali je zahtevao od nje da ga dotiče po polnom organu. Da nisu zatečeni na delu, ko zna šta bi se dalje desilo sa detetom - kaže naš izvor.

Kako saznajemo, A. M. je, nakon što je slučaj otkriven, otputovala u Crnu Goru sa ocem koji tamo radi. Radisavu R. je istražni sudija odredio jednomesečni pritvor.

D. K. pressonline.rs, foto: pressonline.rs

http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?id=70800&sectionId=39&view=story


#   Aleksinac   hapšenje   Korman   pedofil   istražni sudija   Slobodan Marinković   krivično delo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima