Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uhapšena banda kradljivaca više od 30 automobila

rssBookmark and Share

Aleksinac 29.11.2016.

Pripadnici niške policije uhapsili su prethodne noći četvoročlanu kriminalnu grupu koja je krala automobile na jugu Srbije

Ilustracija
Ilustracija

Kako pišu "Novosti" privedeni su B. J. (54) iz Kosovske Mitrovice, S. Ž. (48) iz okoline Aleksinca, A. Z. (41) iz Kraljeva i D. T. iz okoline Niša. Oni su osumnjičeni da su ukrali više od 30 automobila. Među njima, bilo je i onih najviše klase.

Kako je utvrđeno dosadašnjom istragom, oni se sumnjiče za krađu još šest vozila Zaječaru, Užicu, Jagodini, Brusu, Kruševcu i Paraćinu i pokušaj krađe dva automobile u Ribarskoj banji. Međutim, kako piše "Telegraf" poslednji dolazak u Niš, nije im se isplatio.

Njima su lisice na ruke stavljene u u nedelju uveče, nakon neuspešne krađe jednog automobila u Nišu.

– Kriminalna grupa je bila izutetno dobro organizovana i svako je imao svoje uloge. A.Z. je bio glavni organizator. On je krao vozila koristeći se sofisticiranim alatom za dekodiranje i otvaranje brava, kakve imaju noviji automobile. B.J. je birao vozila, S.Ž. ih je vozio posle krađe, a D.T. je bio „čistač“ i njegova uloga je bila da ide ispred ukradenog vozila i obaveštava ima li policijskih kontrola na putu. Ali, policajci iz Niša i Kraljeva su im doskočili, objašnjava naš izvor blizak istrazi.

Policija sumnja da su privedeni, posle krađe u centralnoj Srbiji, automobile prebacivali na teritoriju KiM, najčešće u Kosovsku Mitrovicu. Grupa je u aprilu ove godine u Nišu ukrala “folksvagen boru” a potom i dva “pasata” u juni i julu. Pretpostavlja se da su sva tri automobila završila na Kosovu. Vozila su najverovatnije rasturena u delove i prodata. Tri ukradena vozila vredna su million i po dinara a džip “tojota RAV4″ koji nisu uspeli da ukradu oko 1, 2 miliona dinara.

Mnogi kojima su automobili ukradeni poslednjih godina u Nišu i okolini, nadaju se da će posle otkrivanja i privođenja članova ove kriminalne bande, možda saznati sudbinu svojih četvorotočkaša.

Nišlija, kome je "škoda superb" ukradena 6. januara ove godine ispred zgrade u kojoj živi, u samom centru grada, kaže da se nada da će otkrivanjem ove bande možda doći do svog, skoro novog četvrotočkaša.

Više sreće imao je Novica P. iz Niša. Njemu su lopovi, ispred porodične kuće, pokušali da ukradu auto "jugo florida" 2005. godište, ali to u petak uveče, na sreću, nisu uspeli.

Osumnjičenima za krivično delo teške krađe određeno je policijsko zadržavanje do 48 časova, posle čega će biti sprovedeni u tužilaštvo.


#   Aleksinac   hapšenje   MUP RS   automobili   Kosovo i Metohija   krađa   Kosovska Mitrovica   PU Niš   Kraljevo   krivično delo   B.J.   S.Ž.   D.T.
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima