Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uhapšeni policajci i biznismeni

rssBookmark and Share

21.12.2012. Autor: Telegraf

Dvojica poznatih niških biznismena i dvojica saobraćajnih policajaca pritvorena su zbog sumnje da su umešani u pokušaj prevare osiguranja fingiranjem saobraćajne nesreće.

Uhapšeni policajci i biznismeni
Kako je potvrđeno u niškom osnovnom sudu, zbog prevare u osiguranju uhapšeni su I. B. (43) i I. V. (38), kao i B. M. (41), koji je radio kao vozač kod I. V.

Oni se sumnjiče da su neosnovano od “Triglav” osiguranja pokušali da naplate 1,2 miliona dinara.

Zbog zloupotrebe službenog položaja slobode su lišeni D. M. (42) i D. Ž. (45), službenici saobraćajne policijske ispostave Istok Policijske uprave u Nišu, potpisnici zapisnika o saobraćajci koji je bio osnov za naplatu štete od osiguranja.

Kako saznaje naš portal, pokušaj prevare osiguranja otkrio je Sektor unutrašnje kontrole policije.

- Kako smo do sada utvrdili, I. V. se svojim putničkim vozilom “mercedes” navodno sudario sa kamionom “TAM” kojim je upravljao B. M. Oni su nakon nesreće pozvali saobraćajnu policiju koja je sačinila zapisnik o udesu, a zatim pokušali da naplate štetu od osiguranja. Međutim, utvrđeno je da je saobraćajna nesreća fingirana pa su I. V. i B. M. uhapšeni, kao i I. B., koji je vlasnik kamiona koji je učestvovao u udesu. Osim njih, uhapšeni su i saobraćajni policajci jer se sumnja da su zloupotrebom službenog položaja doprineli pokušaju prevare osiguranja – kaže naš sagovornik iz policije.

Saša Dinčić, sekretar niškog osnovnog suda, saopštio je da su svi osumnjičeni zadržani u pritvoru.

-Protiv osumnjičenih I. B., I. V. i B. M. doneto je rešenje o sprovođenju istrage zbog sumnje da su izvršili krivično delo prevare u osiguranju i određen im je pritvor do 30 dana. Prema policijskim službenicima podnet je predlog za preduzimanje istražnih radnji i određen im je pritvor do osam dana – kazao je Dinčić.

Međutim, hapšenje dvojice saobraćajnih policajaca izazvalo je ogorčenje njihovih kolega koji smatraju da je ovo nastavak hajke na pripadnike ove službe.

Rukovodstvo Nezavisnog sindikata policije najavilo je da će večeras ovim povodom boraviti u Nišu, te da će nakon sastanka sa niškim saobraćajcima koji su u “tihom štrajku” svoj stav izneti na konferenciji za novinare.


#   krivično delo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima