Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Veliki požar kod Prokuplja gasi i vojska

rssBookmark and Share

Prokuplje 01.09.2012. Autor : Agencija TANJUG

Agencija Tanjug javlja o noćašnjoj situaciji sa požarima: U ataru sela Rgaje u opštini Prokuplje izbio je veliki požar , dok je u selu prepolac u samoj blizini admonistrativnog prelaza Merdare kod Kuršumlije požar lokalizovan.

Veliki požar kod Prokuplja gasi i vojska

U ataru sela Rgaje u opštini Prokuplje izbio je veliki požar koji preti da zahvati nekoliko stambenih objekata, rečeno je tokom noći Tanjugu u vatrogasno spasilačkoj jedinici u tom gradu.

U vatrogasno spasilačkoj jedinici ističu da se požar velikom brzinom širi prema selu Novi Đurevac, i navode da u tom požaru gori nekoliko hektara suve trave, niskog rastinja i šume.

Pored vatrogasaca, požar gase i pripadnici Vojske Srbije, koji će tokom cele noći ostati da se bore sa vatrenom stihijom i spreče da zahvati kuće i objekte.

U selu Rgaje kod Prokuplja živi oko 50 mahom starijih stanovnika, a u selu Novi Đurevac, prema kojem se vatrena stihija trenutno širi, ima oko 100 stanovnika.

U međuvremenu, požar u selu Prepolac, kod administrativnog prelaza Merdare kod Kuršumlije, lokalizovan je, ali vatra na nekoliko mesta i dalje tinja.

Vetar i nepristupačan teren otežavaju gašenje vatre, koja je, prema rečima nadležnih službi, došla sa Kosovske strane, i zahvatila je nekoliko hektara šume, niskog rastinja i suve trave.


#   Prokuplje   požar
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima