Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Žena nađena mrtva u snegu

rssBookmark and Share

05.02.2012. Autor : Agencije |

U planinskom selu Perunika ispred porodične kuće nađena mrtva Dunja Pejović (62) koja je, prema rečima lekara, umrla od zime.

Žena nađena mrtva u snegu

Lekar Hitne medicinske pomoći Radomir Milenković koji je konstatovao smrt rekao je da je žena najverovatnije umrla "od akutnog zastoja srčane radnje usled hladnoće" i da je njeno telo nadjeno posle 12 sati.

Kako je naveo, ta žena je u subotu pešačila oko pet kilometara kroz visoki sneg iz pravca Kuršumlije ka tom planinskom selu i ispred kuće ležala mrtva oko 12 sati što se vidi po oštećenjima na telu.

Direktorka Doma zdravlja u Kuršumliji Ljiljana Arsenijević rekla je da je situacija u planisnkim selima "veoma kritična" zbog velikih snežnih nanosa i udaljenosti, kao i da se ne zna kakva je situacija sa tamošnjim stanovništvom.

"Od ljudi u pojedinim selima smo dobili pozive pre čeitri dana do kojih još uvek pokušavaju da se probiju lekari i mehanizacija koja raščišćava puteve", rekla je Arsenijević.

Dačić: Predlog da se proglasi vanredna situacija zbog snega

 

Zamenik predsednika Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da će Republički štab za vanredne situacije uputiti Vladi Srbije predlog da proglasi vanrednu situaciju u Srbiji zbog snega.

Nadam se da će Vlada tu odluku doneti tokom dana na telefonskoj sednici, rekao je Dačić na konferenciji za novinare u Palati Srbija.

Zbog snega i niskih temperatura do sada je u 32 opštine u Srbiji proglašena vanredna situacija.


#   Ivica Dačić   Ljiljana Arsenijević   žena   vanredna situacija   štab za vanredne situacije
@DacicIvica @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima