Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Aleksinac: Infrastrukturni radovi u Tešici

rssBookmark and Share

Aleksinac 28.10.2015. Aleksinačke vesti

Rukovodstvo opštine Aleksinac, sa predsednikom Opštine Nenadom Stankovićem na čelu, obišlo je nedavno završene i aktuelne infrastrukturne radove u Tešici.

Aleksinac: Infrastrukturni radovi u Tešici

Delegacija je najpre obišla rekonstruisan most na reci Turiji. Rekonstrukcija je podrazumevala saniranje oštećenog stuba u osnovi, sanaciju kolovoza na mostu, ali i proširenje mosta i dodavanje pešačkih staza, tako da je sada omogućeno neometano odvijanje drumskog i pešačkog saobraćaja u oba smera. Pored radova na samom mostu, ova investicija vredna 7,4 miliona dinara, podrazumevala je i asfaltiranje prilaza mostu u dužini od 100 metara. Radove na rekonstrukciji mosta izvele su firme Aksel iz Donje Vržine i ABM Putogradnja iz Mramora.

Most na reci Turiji

Pored rekonstrukcije mosta na Turiji, nedavno su završeni i radovi na izgradnji primarnog vodovoda od Tešice do Draževca, u dužini od 5 km, čime su se stekli uslovi da od sledeće godine počne izgradnja sekundarne vodovodne mreže u Draževcu. Vrednost radova iznosila je 12,7 miliona dinara, a same radove izvela je firma Poslovnost iz Niša. Dragoslav Živadinović, direktor JP Direkcija za urbanizam i izgradnju opštine Aleksinac, kaže da je projekat izgradnje sekundarne vodovodne mreže u Draževcu već urađen i da su obezbeđene sve saglasnosti za izvođenje radova. On je dodao da će cena priključka za individualna domaćinstva zavisiti od samog broja prijavljenih domaćinstava, i da će, kao i u ostalim slučajevima, biti omogućeno odloženo plaćanje u 24 mesečne rate.

Most na Južnoj Moravi

Delegacija je obišla i još uvek aktuelne radove na sanaciji kolovoza, sa izgradnjom atmosferske kanalizacije, na lokalnom putu Tešica - Veliki Drenovac, od centra Tešice do mosta na Turiji. Vrednost radova je 25 miliona dinara, izvođači radova su preduzeća ABM Putogradnja iz Mramora i Poslovnost iz Niša, a završetak radova očekuje se do kraja novembra. Finasiranje radova na sanaciji kolovoza i izgradnji atmosferske kanalizacije obezbeđeno je iz sredstava Ministarstva privrede Republike Srbije, sa udelom od 90% od ukupne vrednosti radova, dok je preostalih 10% učešće opštine Aleksinac.

Predsednik opštine Nenad Stanković

„Opština Aleksinac izdvaja značajna sredstva za izgradnju infrastrukture, što pokazuje i činjenica da su svi nedavni radovi, osim puta u Tešici, finansirani iz budžeta Opštine. Ove godine čak 85% planiranih investicija Direkcije je ostvareno, što je, u poređenju sa prethodnim godinama, veoma dobar rezultat. Radovi u Mozgovu, Ljubešu, Grejaču i Tešici, zajedno sa aktuelnom rekonstrukcijom i izgradnjom atmosferske kanalizacije u ulici Dušana Trivunca u Aleksincu, čine ovu godinu izuzetno uspešnom u pogledu infrastrukturne izgradnje“ - istakao je predsednik opštine Aleksinac Nenad Stanković.

 


#   Aleksinac   Nenad Stanković   Direkcija za urbanizam i izgradnju   predsednik opštine   Direkcija za urbanizam   Tešica   radovi   Veliki Drenovac   Dragoslav Živadinović   Direkcija   Dušana Trivunca   Opština Aleksinac
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima