Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Inicijativa za formiranje asocijacije nerazvijenih opština juga Srbije

rssBookmark and Share

Kuršumlija 22.04.2013.

Na inicijativu predsednika svrljiške opštine danas je u Svrljigu održan prvi sastanak predsednika najnerazvijenijih i devastiranih opština jugoistočne Srbije.

Predsednici nerazvijenih opština u Svrljigu
Predsednici nerazvijenih opština u Svrljigu

Cilj je jednostavan da zajedničkim delovanjem ove opštine rešavaju najbitnija pitanja, socijalno – ekonomskih problema sa akcentom na ravnomerni razvoj privrede.

Pokretanje privrede jugoistočne Srbije je povod da se više od 20 predstavnika gradova i opština iz ovog dela zemlje okupi danas u Svrljigu. Oni su razgovarali o najvećim zajedničkim problemima i predlozima za njihovo rešavanje. Zaključeno je da jedino zajedničkom strategijom mogu doći do željenog napretka u regionu.

Prvi korak je formiranje radne grupe koju čine dr Sanja Stajić predsednica opštine Merošina, Saša Đorđević predsednik opštine Gadžin Han i Radoljub Vidić predsednik opštine Kuršumlija. Sledi formiranje asocijacije nerazvijenih opština juga Srbije.

Kako je predsednik opštine Svrljig Milija Miletić naglasio, u svim opštinama su skoro identični problemi. Tako da Svrljig ima za cilj da u narednom periodu intenzivno traži dodatne olakšice kada su u pitanju nova radna mesta i upošljavanje mladih i stručnih kadrova.

Naredni sastanak, sredinom maja, održaće se u Kuršumliji.

Komentara: 0


#   Kuršumlija   opština   Merošina   Svrljig   Milija Miletić     Sanja Stajić   Gadžin Han   Saša Đorđević   Radoljub Vidić   predsednik opštine   radna mesta
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima