Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U dve nove fabrike kompanije "Jura", radna mesta za 1.500 Leskovčana

rssBookmark and Share

Leskovac 12.10.2017. Južna Srbija Info

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović izjavio je da će korejska fabrika Jura otvoriti u Leskovcu još dve fabrike u kojima će zaposliti još 1 500 radnika.

U dve nove fabrike kompanije "Jura", radna mesta za 1.500 Leskovčana

On je ovo saopštio juče na svečanoj sednici Skupštine povodom Dana grada.

„Jedna fabrika će početi da se gradi ovih dana, trebalo bi da se završi maja meseca iduće godine i tu će biti posla za 500 radnika“, kazao je i dodao da je to investicija od 20 miliona dinara.

U izgradanju druge fabrike Korejci će uložiti 15 miliona evra.

„Posle toga krećemo sa još jednom fabrikom, ali ovo je nova fabrika, sa elektromotorima, nešto što ne postoji ne samo u Srbiji nego ni u istočnoj Evropi i to je još nekih 1000 novih radnih mesta zahvaljujući Juri“, kazao je Cvetanović i pozvao prisutne da se aplauzoma zahvale predstavnicima Jure zato što su Leskovac prepoznali kao grad sa povoljnim poslovnim okruženjem.

„Danas, mogu slobodno da kažem, da je Leskovac prepoznat ne samo kao grad dobre hrane, već kao mesto koje se razvija, menja izgled, grad u kojem se otvaraju nova radna mesta i stvaraju bolji uslovi za život. Između dva svetska rata, Leskovac je imao svoje zlatno doba, razvijenu industriju keramike, zejtina i piva, sapuna i kozmetike. Posle mnogo turbulentnih godina, želimo da stvorimo novo zlatno doba, pre svega, kroz kreiranje povoljnog ambijenta za investiranje i poslovanje – rekao je gradonačelnik Cvetanović. 


#   Leskovac   Goran Cvetanović   Jura   radna mesta
@CvetanovicG @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima