Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kompanija „Por Veber i Verner" obeležila 10 godina rada u Srbiji

rssBookmark and Share

Leskovac 27.09.2017. Južna Srbija Info

Austrijska kompanija „Por Veber i Verner" obeležila je 10 godina rada u Srbiji na svečanosti u Jagodini. Dragan Marković, predsednik Skupštine grada Jagodina, rekao je da su Jagodina i Leskovac stekli uslov za ulazak u Evropsku uniju, jer se radi o gradovima gde kompanija „Por Veber i Verner“ ima izgrađene reciklažne centre.

Kompanija „Por Veber i Verner" obeležila 10 godina rada u Srbiji

„Za ulazak u Evropsku uniju najvažnije je ispuniti ekološke standarde, a Jagodina i Leskovac su u saradnji sa ovom kompanijom  to uradili - rekao je Marković.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović zahvalio se na saradnji ovoj austrijskoj kompaniji i pozvao i ostale gradove i opštine u Srbiji da se priključe ovoj jednoj velikoj porodici.

"Uvođenjem novog sistema regionalnog upravljanja otpadom, omogućili smo stanovnicima grada i seoskih mesnih zajednica u Jablaničkom okrugu odlaganje otpada na zakonit i bezbedan način, a uskladu sa važećim zakonima i propisima u Republici Srbiji. Osim toga, Grad Leskovac završio je veliki projekat izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, a ostaje nam izgradnja novog kolektora pri ovom postrojenju, što ćemo završiti zahvaljujući podršci Vlade Republike Srbije - rekao je Cvetanović.

Generalni direktor kompanije „Por Verne i Veber“ Karl Hajnc Štraus, čestitao je svim zaposlenima u Srbiji i poslovnim partnerima na odličnoj saradnji.

Svečanosti je prisustvovao i gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić.

Kompanija „Por Veber i Verner“, koja se bavi odlaganjem i reciklažom otpada, u Srbiji zapošljava 500 radnika i prisutna je u 15 gradova i opština, gde njihove usluge koristi 600 000 građana. U svetu, krovna kompanija sa sedištem u Beču, zapošljava 18 000 radnika i pravi godišnji promet od 4 000.000.000 evra. Osnovana je 1869. godine u Beču, a u Srbiji je počela sa radom, na današnji dan 2007. godine.


#   Leskovac   Goran Cvetanović   godišnjica   reciklaža   Jagodina   Dragan Marković   Dragan Marković Palma   Radomir Nikolić   prečišćavanje   Por Verner Veber
@CvetanovicG @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima