Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kon najavio na Fejsbuku da će se povući

rssBookmark and Share

Niš 14.04.2020. Tanjug, RTS, Blic

Epidemiolog dr Predrag Kon objavio je da je vreme da se povuče i prepusti drugima da vode pandemiju, a na taj potez su ga, kako je naveo na Fejsbuku, naveli napadi na njega i Krizni štab, posebno nakon prodora koronavirusa u Gerontološki centar u Nišu.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Prema pisanju Blica, predsednik Aleksandar Vučić će zamoliti Kona da ostane na čelu epidemiološkog tima.

"Neprekidno pratim sve misleće ljude i kako se sav gnev umesto na situaciju i sam virus okrenuo prema meni i stručnom timu, vreme je da se sklonim", napisao je Predrag Kon na Fejsbuku.

Blic: Vučić će zamoliti Kona da ostane na čelu tima
Blic prenosi da je predsednik Aleksandar Vučić reagovao povodom najave Kona i da će ga zamoliti da ostane na čelu epidemiološkog tima.
Osim što, kaže, razume Konovu ogorčenost zbog pojedinih navoda na društvenim mrežama, predsednik smatra i da je neophodno da Kon ostane na ovoj funkciji i to će mu, dodao je, i reći na sastanku koji će danas imati s njim.
Inače, na profilu dr Kona više nema statusa o povlačenju.

Kon je na Fejsbuku napisao da je po društvenim mrežama video da su glavni krivac za prodor virusa u Gerontološki centar u Nišu on i stručni tim.

"Koliko vidim po Fejsbuku glavni 'krivac' za prodor virusa u Gerontološki centar u Nišu sam ja i stručni tim. Vreme je da se zbog toga povučem i prepustim boljima da vode pandemiju. Bolje ne znam i ne umem. 'Ratove' neću da vodim ni protiv koga, osim protiv virusa. Neprekidno pratim sve misleće ljude i kako se sav gnev umesto na situaciju i sam virus okrenuo prema meni i stručnom timu, vreme je da se sklonim. Privremeno isključenje... Sve najbolje", napisao je dr Kon.

Nešto kasnije, u gostovanju na TV Pink Kon je rekao da je ljudima lakše da traže krivce, ali nije spominjao povlačenje. "Gubimo strpljenje", rekao je on.

"U ovoj situaciji svi su nešto krivi, ali ovo je viša sila, sama pojava virusa. Društvo treba što više da se skupi, da bude zajedno, da se odbrani od virusa, a mi smo kao društvo izdeljeni", rekao je Kon.


#   Niš   Fejsbuk   Gerontološki centar   Koronavirus   Predrag Kon
@facebook @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima