Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Koncert za pamćenje: Spektakl u u Nišu povodom obeležavanja 135 godina NCPD "Branko"

rssBookmark and Share

Niš 21.10.2022. Z.S. Južna Srbija Info

Sinoć je NCPD "Branko" sa blagoslovom Episkopa niškog G.G. Arsenija u prepunom publikom Svetosavskom domu u Nišu, spektakularnim koncertom obeležila svoj veliki jubilej, 135 godina postojanja i neprekidnog delovanja pri Sabornom hramu u Nišu.

Koncert za pamćenje: Spektakl u u Nišu povodom obeležavanja 135 godina NCPD "Branko"

Na samom početku, Njegovo Preosveštenstvo Episkopa niški g. Arsenije, održao je besedu u kojoj se osvrnuo na značaj družine kako za samu Crkvu i Eparhiju nišku, tako i za istoriju naše zemlje u proteklih 135 godina.

Nakon toga je usledio sjajan nastup, pod dirigentskom palicom Jovane Mikić, Omladinsko-dečijeg hora, koji je izveo više muzičkih kompozicija duhovnog i svetovnog programa.

Besednik, profesor i kompozitor, akademik Svetislav Božić, naglasio je značaj dugog i neprekidnog delovanja NPCD „Branko“ kroz prizmu nacionalnog i kulturnog uzdizanja našeg naroda.

Potom su na scenu stupili članovi velikog hora NCPD "Branko", predvođeni dirigentom Sarom Cincarević. Oni su kao i do sada, pokazali veliko umetničko umeće u izvođenju kompozicija iz duhovnog, ali i nacionalnog opusa.

Na oduševljenje publike, pozanti pevač Goran Šepa iz grupe „Kerber“, uz pratnju hora, je nadahnuto izveo dirljivu pesmu "Zapis".

I na kraju, publika je iz Svetosavskog doma prešla u portu Sabornog hrama, gde je priređen vatromet, koji je praćen pevanjem najmlađih članova NCPD „Branko“.

Koncertu su prisustvovale brojne javne ličnosti iz Niša i cele Srbije.


#   Niš   Saborna crkva   Kerber   Crkveno igračko-pevački ansambl Branko   Svetosavski dom   Goran Šepa   Hor Branko   Vladika Arsenije
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima