Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Obnovljena ambulanta Doma zdravlja u Donjoj Vrežini

rssBookmark and Share

Donja Vrežina 01.11.2014. NTV-Južna Srbija Info

U saradnji Grada, opštine Pantelej i Doma zdravlja, za 6000 pacijenata koji pripadaju ambulanti Donja Vrežina obezbeđena je brža i kvalitetnija zdravstvena usluga.

Obnovljena  ambulanta Doma zdravlja u Donjoj Vrežini

To je postignuto uz minimalne troškove, renoviranjem prostorija ove zdravstvene stanice i boljom reorganizacijom radne snage, uvođenjem još jednog lekarskog tima.

Zdravstvena ambulanta u Donjoj Vrežini najfrekventnija je na teritoriji opštine Pantelej jer broji 6000 pacijenata. Do sada su u ovoj ambulanti radila samo dva lekara sa sestrama.Sa po 3000 pacijenata, bili su preopterećeni, tako da je bilo neophodno da se to promeni i da se broj lekara i pacijentata uskladi sa standardima u ovoj delatnosti.

Nadležni u gradu i GO Pantelej pomogli su da se renoviraju i adaptiraju prostorije u Zdravstvenoj stanici ''Donja Vrežina“.

Dva lekarska tima bila su nedovoljna za sve veći broj zdravstvenih osiguranika i pacijenata, koji žive u ovom delu opštine Pantelej, kaže Slavica Aleksić, šef zdravstenih stanica ''Ratko Pavlović“ , ''Lira“ i''Donja Vrežina“.

Ambulanta ''Ratko Pavlović“, posle pokretanja stečajnog postupka ima nerešen status i imovinsko-pravne odnose.Već naredne nedelje kreću razgovori sa stečajnim upravnikom, i nadležni veruju da će pronaći rešenje kako 10.000 pacijenata ne bi ostalo bez kvalitetne zdravstvene usluge, kaže narodni poslanik Bratimir Vasiljević.


#   Donja Vrežina   Pantelej   Dom zdravlja Niš   Bratimir Vasiljević   GO Pantelej
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima