Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Obnovljeni pešački prelazi u Nišu

rssBookmark and Share

21.07.2017. Belami portal, Južna Srbija Info

Na niškim ulicama ovih dana mogu se videti obnovljeni pešački prelazi. Iz Direkcije za izgradnju grada najavljuju da je u toku obnova pešačkih prelaza i vertikalne signalizacije .

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Dosadašnje ,,zebre,, koje su iscrtavane samo belom bojom u tankom sloju trajale su u proseku 3 , 4 meseca a nakon toga su postajala nevidljiva. Od sada će pešački prelazi biti obelezeni debeloslojnom hladnom plastikom čiji rok trajanja je daleko duzi. Iz Direkcije najavljuju da će u ovoj godini biti obelezeno oko 250 hiljada kvadratnih metara površine.

Saobraćajni inzenjer Siniša Mitković kaze da se rodovi nesmetano odvijaju i da su mnogi prelazi već obelezeni. Pored zebri do početka školske godine i sve škole u Nišu biće bolje obezbeđene kako novim prelazima tako i zvučnim trakama . Vibracione zvučne trake su tehnička sredstva za usporavanje saobraćaja. One prilikom prelaska vozila proizvode jake vibracije i zvučne efekte kojima se obaveštavaju vozači da smanje brzinu kretanja , odnosno da je usklade sa propisanom ograničenom brzinom. One se postavljaju preko kolovoza ispred škola, vrtića , zelezničkih prelaza ,pešačkih prelaza ,ukrštanja i opasnih krivina gde su velike brzine kretanja. Iz direkcije dodaju da vertikalna signalizacija sluzi za obaveštenje vozača i da je građani nikako ne smeju koristiti za druge svhe kao što je iscrtavanje grafitima i prekrivanje raznim oglasima i reklamama.


#   Direkcija za izgradnju   pešački prelaz   saobraćajna signalizacija   Siniša Mitković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima