Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ojačanje bedema Nišave - gradonačelnica i direktor “Srbijavode” obišli ugrožena područja

rssBookmark and Share

Niš 16.01.2021. Južna Srbija Info

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i direktor JVP ”Srbijavode” Goran Puzović obišli su juče područja ugrožena Nišavom od Vrežinskog mosta do ušća u Južnu Moravu i razgovarali sa meštanima Trupala, Popovca i Mezgraje.

Ojačanje bedema Nišave - gradonačelnica i direktor “Srbijavode” obišli ugrožena područja

Puzović je meštanima ovih naselja rekao da će JVP “Srbijavode” ove godine očistiti korito Nišave od drveća i sprudova kako bi voda mogla u sličnim prilikama da nesmetano otiče.

Tim stručnjaka JVP “Srbijavode” i Grada Niša će izaći na teren i predložiti način ojačavanja bedema na onim mestima gde je Nišava pretila da se izlije i ugrozi objekte i stanovništvo u velikoj meri, što bi bila kratkoročna mera, napomenuo je Puzović.

JVP “Srbijavode” i grad Niš će raditi na pripremi tehničke dokumentacije kako bi se problem regulacije Nišave rešio trajno, naveo je Puzović govoreći o dugoročnom planu mera.

“Meštani su dobili obećanje da će korito Nišave biti očišćeno vrlo brzo i time će biti u znatnoj meri smanjen rizik od poplava”, istakla je Dragana Sotirovski.

Saradnja grada i JVP “Srbijavode” je vrlo uspešna o čemu svedoči i data saglasnost JVP “Srbijavode” da nam ustupi zemljište u starom koritu  Južne Morave za izmeštanje kvantaške pijace, a možda i auto pijace, napomenula je gradonačelnica Niša.

Prema njenim rečima, grad je spreman da svim prigradskim naseljima, pa i ovim koja pripadaju gradskoj opštini Crveni Krst, izađe u susret u pogledu regulisanja kanalizacione mreže i atmosferskih voda.

Vrežinski most nije bezbedan i biće srušen, a zatim će se graditi novi. Grad Niš je za rušenje mosta i pripremu dokumentacije za izgradnju novog izdvojio ove godine 80 miliona dinara.

U razgovoru je ukazano da je vanredna situacija zbog nabujalih reka još jednom potvrdila jedinstvo vlasti i naroda, države i lokalne samouprave, što je naišlo i na odobravanje meštana.


#   Niš   Dragana Sotirovski   Mezgraja   Nišava   Trupale   vrežinski most   Srbija vode
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima