Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Otvoren Centar za posetioce zaštićenog područja u manstiru Prohor Pčinjski

rssBookmark and Share

Vranje 26.04.2018. Južna Srbija Info

U okviru Zaštićenog područja PIO "Dolina Pčinje", u kompleksu manastira Svetog Prohora Pčinjskog, otvoren je Centar za posetioce, kao plod dugogodišnje i uspešne saradnje Pravoslavne eparhije vranjske, koja je Upravljač ovog prirodnog dobra i Zavoda za zaštitu prirode Srbije.

Otvoren Centar za posetioce zaštićenog područja u manstiru Prohor Pčinjski

Otvaranje Centra počelo je molitvenim činom osvećenja prostorija, koji je izvršio Episkop vranjski G. Pahomije sa sveštenstvom i monaštvom Eparhije vranjske. Nakon Episkopa Pahomija, prisutne je pozdravila i o značaju zaštićenih prirodnih dobara govorila gospođa Dragana Ostojić, Načelnik odeljenja za prirodna dobra, predeone vrednosti i prostorno plansku dokumentaciju pri Zavodu za zaštitu prirode Srbije, čime je označila početak rada Centra. Otvaranju Centra prisustvovali su i Stojanča Arsić, zamenik predsednika Opštine Bujanovac na čijoj teritoriji se i nalazi Zaštićeno područje, predsednik Skupštine grada Vranja, dr Dejan Tričković, gradska većnica Zorica Jović, predstavnici pravosudnih organa i Saveza boraca iz Vranja, direktori srednjih i osnovnih škola iz Vranja, učenici veronauke, kao i brojne druge zvanice i gosti.  Formiranje Centra finansijski je pomoglo i Ministarstvo za zaštitu životne sredine u Vladi Republike Srbije.


#   Vranje   Bujanovac   Dejan Tričković   Prohor Pčinjski   vranjski Pahomije   Eparhija Vranjska   Zaštita životne sredine   Centar zaštićenog područja
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima