Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Penzioner kupio vozilo Domu zdravlja

rssBookmark and Share

Kuršumlija 03.02.2015. Južna Srbija Info

Penzioner Stefan Milenković (77) iz Sremčice kupio terensko vozilo Hitnoj medicinskoj pomioći Doma zdravlja u Kuršumliji, koje je danas stiglo u tu zdravstvenu ustanovu.

Penzioner kupio vozilo Domu zdravlja

Milenković se kako kaže na ovaj potez odlučio nakon javnog apela direktorke Doma zdravlja u Kuršumliji dr Uranije Petrović da ta zdravstvena ustanova na čak 92 planinska sela ima samo jedno sanitetsko terensko vozilo, zbog čega lekari hitne medicinske pomoći i medicinsko osoblje nisu u mogućnosti da stignu do svih pacijenata kojima je njihova pomoć neophodna.

- "Lada niva" koju smo dobili na poklon od gospodina Milenkovića mnogo nam znači pogotovo što nam je teren jako razuđen i obuhvata oko 1.000 kvadratnih kilometara uglavnom na brdsko-planinskom području a pojedina sela su od zdravstvene ustanove udaljena i preko 50 kilometara do kojih se može stići samo terenskim vozilom, kaže dr Uranija Petrović, direktorka Doma zdravlja u Kuršumliji.

Dom zdravlja u Kuršumliji pokriva i sela uz administrativnu liniju sa Kosovom i Metohijom, a toj ustanovi potrebno je još sanitetskih terenskih vozila kako bi lekari mogli da na vreme stižu do bolesnika, pa se pozivaju svi koji mogu da pomognu.

 

 

 


#   Kuršumlija   Uranija Petrović   Dom zdravlja   penzioneri   Dom zdravlja Kuršumlija   vozilo   Stefan Milenković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima