Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Podelom paketića najmlađima počeli tradicionalni „Zimski dani u Medijani“

rssBookmark and Share

Niš 13.12.2023. Južna Srbija Info

Podelom 400 novogodišnjih paketića, kreativnim radionicima i nastupom Hora „Čarolija“ OŠ „Sveti Sava“ počeli su tradicionalni „Zimski dani u Medijani 2023“, u organizaciji najveće niške opštine. Najmlađe stanovnike opštine dočekala je „novogodišnja“ scena na bini, slatkiši, okićena jelka i naravno - deda Mraz. Tradicionalna manifestacija najveće niške opštine održava se kao deo pronatalitetne politike, po kojoj je Medijana i prepoznatljiva.

Podelom paketića najmlađima počeli tradicionalni „Zimski dani u Medijani“

-U skladu sa politikom Vlade Srbije nastavljamo promociju proširenja porodice. Medijana nije jedinica lokalne samouprave, ali je peta u Srbiji po izdvajanjima za pronatalitetnu politiku. Priznanje „ponosna kolevka“ je stiglo od Pokreta za decu „Tri plus iz Čačka“ – rekao je na otvaranju predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić.  – Trudimo se svakog dana da ga opravdamo, pa i u danima koji prethode novogodišnjim praznicima, a koji su najdraži deci.     

Od ove godine Medijana za četvrto dete u porodici izdvaja 150 hiljada dinara, za peto – 200 hiljada dinara. Treće dete dobija 120 000, prvo dete u nedelji 10 hiljada dinara. Manifestacijama pod nazivom „Medijana za bebu više“ koje opština Medijana organizuje više puta tokom godine želja je da se podstakne proširenje porodice kao osnovnog stuba društva u Srbiji. Medijana ima i program vantelesne oplodnje finansiran preko Komisije Sveta Petka. Partneri manifestacije su As trgovina, nekoliko udruženja sa područja Gradske opštine Medijana Višnja, Vilin vez, proizvođači liciderskih srca,   KPZ Niš,  niški Žitopek, Unija pekara, pekara „Kalinka“,  OŠ „Sveti Sava“, JKP „Mediana“, Avon, ZOO planet i drugi.  

Ovogodišnja čarolija za najmlađe stanovnike Medijane trajaće do subote, 16. decembra,  u vremenu od 13 do 16 sati, uz 36 animatora, predstavu za decu, kićenje jelke i druge sadržaje. U slučaju kiše, deo programa biće preseljen u Skupštinsku salu GO Medijana. 

 


#   Niš   Nova godina   Medijana gradska opština   KPZ Niš   Nebojša Kocić   Zimski dani
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima