Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Batine u Žitorađi: Stanojević optužuje organizatore protesta, opozicija krivi predsednika opštine

rssBookmark and Share

Žitorađa 19.03.2019. Beta, N1

Jedan od organizatora protesta "1 od 5 miliona" u Žitorađi, Milan Blagojević, izjavio je da je oko 13 sati pretučen u kabinetu predsednika opštine Ivana Stanojevića, koji odbacuje optužbe i kaže da je on dobio batine.

Batine u Žitorađi: Stanojević optužuje organizatore protesta, opozicija krivi predsednika opštine

Blagojević i još dvojica organizatora su saslušani u policiji i određeno im je zadržavanje do 48 sati.

Blagojević je za N1 rekao da je na sastanku kod predsednika bio kako bi se raspitao za peticiju koju je predao pre nekoliko dana, a koja se odnosi na lokalni problem. Tada su, kako tvrdi, na poziv predsednika opštine u kancelariju ušla petorica muškaraca i počela da ga šutiraju u glavu.

U izveštaju lekara specijaliste konstantovane su višestruke povrede glave Blagojevića, uključujući i hematom veličine oraha.

"Znači samo je telefonom rekao ulazi, ušla su njih petorica, od toga jedan potpredsednik opštine Saša Cekić, udarali su me pesnicama. Ja sam pao sa stolice, posle toga su svih pet počeli da me šutiraju u glavu. Ja sam ustao, onda su me udarali pesnicama u glavu, kad sam pao onda su me šutirali. To je trajalo dva tri minuta ja sam se jedva izvukao", ispričao je Blagojević za N1.

Inače, u međuvremenu se Srpska napredna stranka oglasila saopštenjem, u kome je optužila Blagojevića i još jednog organizatora protesta u Žitorađi, da su oni fizički napali predsednika opštine i druge zaposlene u toj instituciji.

Stefanović: Od žrtve pokušavaju da naprave krivca

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je Stanojević dobio batine od tri organizatora protesta "Jedan od pet miliona".

"Predsednik opštine dobija batine od tri Đilasova, Jeremićeva i Obradovićeva predstavnika. Oni dolaze u opštinu sa idejom da napadnu predsednika opštine. Prvo ulazi jedan, kada se potukao sa predsednikom opštine i napao ga, onda ulaze još dvojica za njim i oni se uključuju da tuku tog čoveka", kazao je Stefanović za televiziju Prva.

Upitao je gde su granice takvog ponašanja, optuživši lidere Saveza za Srbiju da namerno pokušavaju da inspirišu nasilje na radnom mestu ljudi.

"Tužilac će procenjavati. Ja kažem činjenice, da trojica dolaze, tuku jednog čoveka i sada od čoveka koji je žrtva pokušavaju da stvore krivca", kazao je Stefanović.

Protest u Žitorađi povodom fizičkog obračuna u kabinetu predsednika opštine

Učesnici protesta "Jedan od pet miliona" iz Prokuplja i Žitorađe okupili su se ispred zgrade Okružnog suda u Žitorađi jer su trojica organizatora tog protesta u Žitorađi uhapšena, po navodima policije, zbog nasilničkog ponašanja.

Okupljeni su izrazili protest zbog određivanja mere policijskog zadržavanja do 48 sati Milanu Blagojeviću, Miljanu Saviću i Milošu Janaćkoviću za koje se po navodima policije "osnovano sumnja da su počinili krivično delo nasilničko ponašanje".


#   hapšenje   Žitorađa   tuča   Nebojša Stefanović   protest   predsednik opštine   nasilničko ponašanje   Ivan Stanojević   krivično delo   1 od 5 miliona   Milan Blagojević
@nesastefanovic #1od5miliona @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima