Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Mićunović: Povući ću se kada ja to budem hteo

rssBookmark and Share

11.05.2016. M.R. Milenković, Danas

Građani na društvenim mrežama traže od rukovodstva DS promenu pojedinih od 16 budućih poslanika.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

Onog trenutka kada je postalo jasno da je Demokratska stranka na parlamentarnim izborima dobila 16 poslaničkih mandata i da je 17. na listi Dušan Milisavljević ostao ispod crte, na društvenim mrežama povela se akcija da DS nađe načina da ovog uglednog profesora iz Niša vrati u poslaničke klupe. Jedan od predloga građana, ali i članova DS bio je da demokrate sa vrha liste, a koje nisu zaslužili tu poziciju vrate mandat u korist Milisavljevića, čiji su poslanički rad obeležile brojne akcije u korist građana.

Poslovni direktor DS Amir Bislimi kaže za Danas da je šteta što profesor Milisavljević nije među poslanicima, ali da DS ne može da utiče da se neko povuče iz poslaničke klupe, jer je svaki poslanik vlasnik mandata. Bislimi demantuje i da je na organima stranke predlagao, ali i na Tviteru napisao da bi osnivač DS Dragoljub Mićunović i Radoslav Milojičić Kena trebalo da se povuku iz skupštine, u korist Milisavljevića. Kaže da on na to nema pravo i da je juče i profesoru Mićunoviću lično morao da objašnjava da nije tražio da se on povuče iz skupštine. Bislimi ne demantuje, međutim, da je na Tviteru napisao: "Ajde da vidimo ko je najmanje potreban umesto profesora Milisavljevića."

"Bislimi nije tražio da vratim poslanički mandat. Takva izjava ne postoji i ja je na Tviteru nisam video. Uostalom, moja malenkost ima najbolji rezultat u centralnoj Srbiji, tako da pitanje vraćanja poslaničkog mandata nije za mene", kaže Radoslav Milojičić Kena za Danas.

A Dragoljub Mićunović za Danas kaže da će se povući iz parlamenta onda kada on to odluči.

"Neće me iz skupštine terati neki koji su juče ušli u stranku. Ljudi su nevaspitani. Kada sam prihvatio da budem na listi rekao sam da hoću, ali pod uslovom da se to ograniči na par nedelja i meseci, dok se stabilizuje situacija i stranka. Sada me vidim prozivaju po novinama i traže da odem", ističe profesor Mićunović za Danas.

Dušan Milisavljević, zbog koga se ovih dana uzburkala javnost, kaže za naš list da je presrećan zbog podrške koju dobija od građana preko Tvitera i Fejsbuka i da mu to govori da nije proveo uzaludno vreme u parlamentu i da je na pravi način zastupao interese građana.

"Ta podrška koju dobijam meni je veoma važna i ona je pokazatelj kako treba da radi jedan narodni poslanik. Što se tiče mandata i nastavka rada u parlamentu to je nešto što zavisi od vrha DS koji je sastavljao listu i koji treba da odgovori građanima da li je njima potrebno da imaju u parlamentu profesora Milisavljevića ili neke druge poslanike. Na meni je bilo da radim u interesu građana i ja sam to radio", kaže Milisavljević. Na pitanje da li je razočaran što kao 17. na listi nije ušao u parlament, on odgovara da bi DS trebalo da sluša građane malo više, jer je to i jedini način bavljenja politikom.

Milisavljević napominje da će u narednim danima videti da li predsednik DS i predsedništvo razmišlja u interesu građana. "DS me je stavljanjem na listu pod brojem 17. pokazao šta o meni misli, a da li će to popraviti nakon ove podrške građana ostaje da se vidi", kaže Milisavljević. Na pitanje može li njegova pozicija na listi da izazove nove potrese u DS, on odgovara da nije on neko ime oko koga bi se bilo ko sukobio, ali da mu je želja da se u DS vrate sve one vrednosti koje je zastupao Zoran Đinđić, a koje su u međuvremenu, u godinama izvršne vlasti, netragom nestale.


#   DS   Dušan Milisavljević   Zoran Đinđić   Skupština Srbije   Dragoljub Mićunović   Radoslav Milojičić Kena   izbori 2016   predsedništvo
@demokrate @dusanorldusan @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima