Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Mihajlovićki Batko nije dao da uđe u Bosilegrad?

rssBookmark and Share

Bosilegrad 08.04.2016. Tanjug

Predsednik opštine Bosilegrad Vladimir Zaharijev negira da je blokirao put sa grupom građana i zaustavio potpredsednicu SNS i ministarku infrastrukture Zoranu Mihajlović, koja je sa svojim saradnicima dolazila u posetu mestu.

Zorana Mihajlović, Tanjug
Zorana Mihajlović, Tanjug

Prema navodima srpskih novinskih agencijqa, Zaharijev, u kraju poznat i kao Batko-Vlatko, je sa pristalicama zaustavio kolonu vozila na ulazu u Bosilegrad gde se nalazi pumpa, čija je privatizacija sporna, i zatražio od Zorane Mihajlović, koja je i potpredsednica vlade, da obezbedi snadbevanje naftom za tu opštinu.

Otkazane posete Surdulici i Vranju
Iz kabineta potpredsednice vlade i minitsarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović nešto posle podneva je sapšteno je da se njena današnja poseta Surdulici i Vranju otkazuje.

Mihajlović mu je rekla da sudske odluke moraju da se poštuju i pozvala ga da prestane sa blokadom i da se povinuje odluci suda.

Ona je pozvala Zaharijeva, koji je bivši član DSS, a sad ima svoju stranku Prirodni pokret, da ne blokira ulaz u Bosilegrad i da ne pravi "geto" od tog mesta.

"Nemojte da se zaklanjate i narušavate odnos između Srba i Bugara, koji je inače dobar", rekla je Mihajlović.

Ona je navela da će se situacija vezana za privatizaciju pumpe rešiti, ali da Zaharijev mora da poštuje zakone i da se ne meša u sudske odluke, zarad, kako je rekla, političke karijere.

Zaharijev je ministarki rekao da nije imao nameru da blokira put, ali da je želeo da razgovara sa njom, kao predstavnicom vlade, i da je ona mogla da prođe sa svojim saradnicima da je to želela.

Preduzetnik Stefan Kostov kupio je opštinsku pumpu na licitaciji, ali mu opština Bosilegrad nije dozvolila da uđe u posed.

Nakon odluke suda, pumpi je isključena struja i otežano je snadbevanje gorivom svih javnih službi u Bosilegradu.

Zaharijev se na momente prepirao sa Mihajlović, njoj je uputio komplimente, ali, rekao je, svojim telom će blokirati put sve dok problem ne bude rešen.

Zaustavljanje potpredsednice vladajuće partije i ministarke u Vladi svakako je neobičan čin, ali neoibično ponašanje i nije strano Zaharijevu, svedoče brojni video klipovi na Jutjub kanalu.

Vladimir Zaharijev

ZAHARIJEV: NIJE BILO BLOKADE

Predsednik Bosilegrada Zaharijev negirao je saopštenjem da je bilo blokade. Zaharijev je rekao Beti da je sa grupom građana čekao pored puta da Mihajlović, koja je potpredsednica Vlade dođe kako bi, ako želi razgovarali o problemima sa prodajom benzinske pumpe i snabdevanju naftom te opštine.

"Kada su stigli u koloni vozila, stali su i Mihajlović je izašla i rekla nam da zakon mora da se poštuje", rekao je on dodavši da je potom Mihajlović otišla u stranačke prostorije pa u centar Bosilegrada na predizborni sup.

Zaharijev je naveo i da "nije bilo nikave blokade puta" što se može videti i na televizijskim snimcima, a da iza svega stoje funkcioneri SNS iz Vranja koji misle da će tim da dobiju izbore.


#   SNS   Bosilegrad   DSS   Zorana Mihajlović   Vladimir Zaharijev   sednica Vlade   Stefan Kostov
@sns_srbija @dsscentar @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima