Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Novi direktor "Divljana" bez dana radnog staža

rssBookmark and Share

Divljana 25.06.2015. NTV, Južna Srbija Info

Juče započeta sednica Skupštine okončana posle samo petnaestak minuta a jutros je vladajuća većina postavila tridesetogodišnjeg Nebojšu Stojanovića za vršioca dužnosti direktora Dečjeg odmarališta "Divljana’’, čime je okončana serija pokušaja niških naprednjaka da promene menadžment ove ustanove koja je godinama na rubu propadanja.

Foto: NTV
Foto: NTV

Ujedno je i završena sednica koja je – samo zbog ove tačke – sinoć prekinuta usled nedostatka kvoruma, što će gradjane Niša koštati dodatnih 150.000 dinara za odborničke dnevnice.

Nastavak juče započete sednice Skupštine trajao je svega petnaestak minuta, a ponovo na početku nije bilo dovoljno odbornika u sali. Ubrzo se, ipak, pristupilo glasanju pa je ,,Divljana’’ dobila VD direktora – tridesetogodišnjeg ekonimistu Nebojšu Stojanovića kome je to prvo radno mesto u životu. Zbog toga što treći put u poslednjih nekoliko meseci niški parlament ostaje bez kvoruma, opozicija od vlasti traži da se izjasni da li je sposobna da vodi grad, dok ih naprednjaci optužuju za opstrukciju.

Konkretno, Demokratsku stranku Srbije, šef odborničke grupe SNS-a Dejan Jovanović poziva da se odluče da li su u vlasti ili opoziciji, jer neguju svoja direktorska mesta a u parlamentu izigravaju protivnike.

Oko izbora rukovodioca "Divljane’’ više puta su se poslednjih meseci u skupstini lomila koplja: Menjan je kandidat, izbor izbacivan sa dnevnog reda i to zbog nesloge u samoj SNS, što je opozicija pripisala žestokoj nestabilnosti u samom stranci ali i koaliciji. I sinoć je, na samom kraju sednice, izgubljen kvorum baš kada je trebalo da se glasa za predloženog Nebojšu Stojanovića za VD direktora ovog odmarališta. Najviše primedbi bilo i danas je bilo na račun činjenice da on nema ni dan radnog staža a da mu se kao radno iskustvo računa volontiranje u studentskim organizacijama.

DSS je poručio da je juče, sve vreme davao kvorum na sednici, a za sinoćni prekid sednice okrivljuje vladajuću koaliciju koja, kako kažu, nije u stanju da obezbedi ni većinu za svoje predloge.

Podsetimo, rukovodioca je na ovoj sednici, samo u jučeranjem delu, konačno dobio i niški Zavod za hitnu medicinsku pomoć. Bilo namerno ili ne, ponašanje odbornika koje dovodi do toga da se sednica prelije u još jedan dan – samo zbog jednog glasanja, gradjani će oceniti na narednim izborima. Oko toga se slaže i vlast i opozicija.


#     Divljana   sednica   Dejan Jovanović   Nebojša Stojanović   Skupština grada Niša   kvorum   radno mesto
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima