Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Smenio rođenog brata sa mesta direktora!

rssBookmark and Share

Vranje 22.02.2013. Autor: Vojkan Ristić

Arhitekta Nebojša Nikolić smenjen je sa mesta direktora direkcije za izgradnju u Vranju, a na toj funkciji nasledio ga je Goran Đorđević, diplomirani ekonomista i dosadašnji član Gradskog veća zadužen za privredu.

Smenio rođenog brata sa mesta direktora!

Nikolić, inače rođeni brat predsednika Okružnog odbora SNS-a i narodnog poslanika ove stranke iz Pčinjskog okruga Dragana Nikolića, po oceni rukovodstva stranke „načinio je više poteza koji štete ugledu naprednjaka“. Poslednji incident desio se kada je Nebojša Nikolić u pripitom stanju bio gost u emisiji Radio-televizije Vranje. Prethodno su mu lokalni mediji na teret stavili uvećane kafanske račune u kojima je prikazana enormna količina popijenih bezalkoholnih pića, čime su navodno prikriveni pravi troškovi sa menija žestokih pića.

- Ma ko da se ponaša neprimereno i nanosi štetu ugledu stranke neće biti na funkcionerskom mestu - pojasnio je novinarima Dragan Nikolić, narodni poslanik SNS-a. Smenjeni direktor Direkcije ostaje u ovom preduzeću i imaće savetničku funkciju. Za člana Gradskog veća za privredu imenovan je Dragoljub Kostić, aktuelni direktor bujanovačkog Megala, koji će tu funkciju obavljati volonterski. Prethodno su SNS, kako su naveli, „iz ličnih razloga“, napustili gradski odbornik Boban Pešić i sekretar Gradskog odbora Ivica Cvetković. Iz redova naprednjaka otišao je i dr Goran Stanković, koji je bio član Gradskog veća za kulturu i informisanje, jer u kadrovskim rotacijama nije dobio funkciju u Zdravstvenom centru u Vranju.

Iz Demokratske stranke u redove socijalista prešli su Dejan Ivanović, koji je do lokalnih izbora u DS bio član Gradskog veća za sport, kao i Zoran Najdić, koji je vodio resor kulture i informisanja. Radikal Predrag Stojković takođe je novi član SPS. Ivanović je oštro kritikovao rad rukovodstva DS u Vranju. Vranjske demokrate se pripremaju i za unutarpartijske izbore, a već je uočljivo da postoje dve frakcije. Jedna koju predvodi novi član Predsedništva DS dr Slobodan Pejić, zajedno sa dr Slavicom Sotirović, bivšom predsednicom Gradske opštine Vranjska Banja, te Miroslav Nešić, aktuelni odbornik u Skupštini grada. Drugu frakciju predvodi bivši poslanik DS Goran Stefanović, te doskorašnji zamenik gradonačelnika dr Igor Andonov i bivši predsednik Skupštine grada dr Slobodan Stamenković.

- Iako smo u opoziciji, interesantno je da se u poslednje vreme u DS učlanilo više novih članova - navodi dr Pejić, koji će na vanrednim partijskim izborima biti i jedan od kandidata za predsednika Okružnog odbora DS za Pčinjski okrug.

Razmirica je bilo i u DSS, gde su nezadovoljstvo svojim statusom u stranci iskazali pre svega mlađi članovi, ali je sve prošlo bez većih političkih lomova.


Pejić pisao direktoru RTV

Član Predsedništva DS iz Vranja Slobodan Pejić uputio je otvoreno pismo direktoru regionalne RTV Zoranu Veličkoviću da je nezadovoljan tretmanom koji ova stranka ima u programu ove TV. „U razgovoru sa funkcionerom DS razrešili smo sva sporna pitanja i mislim da tu većih problema nema“, prokomentarisao je Veličković nakon sastanka koji je uređivački kolegijum imao sa članom Predsedništva DS. Interesantno je da je ovakav postupak osudilo rukovodstvo Gradskog odbora demokrata smatrajući to ličnim činom Pejića.


Tončev ostaje veran socijalistima

- Ja sam član Predsedništva SPS i nemam nameru da napuštam ovu stranku uprkos svemu što se poslednjih dana izdogađalo u vezi s mojim bratom Ivicom, sa kojim ne razgovaram već četiri godine - jasan je u izjavi za Danas Novica Tončev, predsednik Opštine Surdulica. On na ovaj način demantuje spekulacije u pojedinim medijima da će postati novi član SNS.

 


#   Vranje   Goran Đorđević   Surdulica   Vranjska Banja   Pčinjski okrug   Nebojša Nikolić   Novica Tončev   Ana Nikolić   Dragan Nikolić   predsednik opštine   Slobodan Stamenković   otvoreno pismo   Gradski odbor   lokalni mediji   gradske opštine   Igor Andonov
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima