Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

SPO Niš: Da li ruska stranka zastupa marksističku ideju zahtevom za promenu naziva ulice Dragiše Cvetkovića?

rssBookmark and Share

Niš 15.08.2018. Južna Srbija Info

Nakon inicijative "Ruske stranke" u Nišu za promenu naziva ulice Dragiše Cvetkovića, oglasio se GrO Srpskog pokreta obnove svojim saopštenjem.

SPO Niš: Da li ruska stranka zastupa marksističku ideju zahtevom za promenu naziva ulice Dragiše Cvetkovića?

Saopštenje...

U trenutku kada predsednik Vučić vodi najsnažniju diplomatsku ofanzivu u cilju konačnog rešavanja kosovskog pitanja, pojedine stranke u Nišu odlučile su se da otpočnu borbu protiv znamenite ličnosti kakav je bio Dragiša Cvetković. Na ovaj način skreće se pažnja sa realnih problema i, po ko zna koji put, građani se dele po nepostojećoj ideološkoj i istorijskoj osnovi. Ovo ne treba da čudi s obzirom na snažan korpus organizacija koje opstruiraju mirovni proces, zato što svoj opstanak vide jedino u nastavku agonije nerešenog konflikta.

Postavlja se pitanje čiju politiku zastupa Ruska stranka u Nišu, građana Niša ili marksističke ideologije koja se odavno nalazi na smetlištu istorije. Podsećamo one koji žele da uklone našeg Dragišu Cvetkovića da ni pretnja ruskih topova 1878. godine nije Nišlije isterale iz njihovog grada, pa neće ni minorne stranke i ličnosti. 

Ovim povodom pokrećemo inicijativu da se iz našeg grada isteraju svi oni koji su činili nedela, na čelu sa osvedočenim neprijateljem srpskog naroda Josipom Brozom. Tim povodom građanima predstavljamo dokument iz Arhiva Srbije kojim „maršal Jugoslavije“ Tito naređuje, između ostalog, da se u Srbiji postreljaju „svi domaćini, a naročito industrijalci“, piše u saopštenju niškog odbora SPŠ-a.

 


#   Niš   SPO     Dragiša Cvetković   Znamenite ličnosti     Ruska stranka
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima