Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

SPO Niš: Da sva procedura oko niškog aerodroma bude transparentna

rssBookmark and Share

Niš 04.04.2018. Južna Srbija Info

Kao prva stranka koja se, još pre 28 godina, zauzela za suštinsku decentralizaciju zemlje, koja bi značila gašenje nedodirljivih beogradskih centara moći i spuštanje svih značajnih nadležnosti na lokalne samouprave po evropskom modelu, ovim putem obaveštavamo javnost da ostajemo privrženi navedenim principima i pre svega, dobrobiti građana Niša.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Smatramo da je u ovom trenutku, kada se strasti u vezi sa aerodromom Konstantin Veliki nalaze na vrhuncu, potrebno problemu pristupiti na prevashodno stručan i analitičan način, bez uplitanja dnevnopolitičkih razmirica.

To znači da svi funkcioneri koji učestvuju u procesu odlučivanja o jednom od pokretača niške privrede, kakav je aerodrom, treba da kao primarni zadatak imaju dalekosežne posledice koje će njihove odluke imati po građane u budućnosti. 

Ovim putem naglašavamo ogroman značaj aerodroma na razvitak našeg grada u svakom smislu, a pre svega na njegovo pozicioniranje na evropskoj mapi metropola.

 - Tim povodom zahtevamo da čitava procedura bude izvedena potpuno transparentno uz pružanje čvrstih garancija Nišu, da će aerodrom nastaviti da funkcioniše i da se razvija, zato što su prethodne godine pokazale samo deo njegovog potencijala, koji tek treba da dođe do punog izražaja u narednom periodu, piše u saopštenju GrO SPO u Nišu.

 


#   Niš   Vlada Republike Srbije   SPO   aerodrom
@Vlada_SR @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima