Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vasić nije oštetio opštinski budžet?

rssBookmark and Share

Pirot 03.07.2015. Jugmedia, Južna Srbija Info

Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić nije oštetio budžet opštine i nije bilo nemamenskog trošenja para, već sredstva iz budžeta isplaćivana sa jedne pozicije na drugu kako bi zaposleni u Opštinskoj upravi redovno primali plate.

Vasić nije oštetio opštinski budžet?

Predsednik SO Pirot Milan Popović  iz  Koalicija za Pirot i pomoćnik predsednika opštine Pirot Vidojko Panajotović (SPS) na današnjoj konferenciji za novinare demantovali su izjave sa poslednje konferencije za novinare Povereništva SNS-a da je predsednik opštine Pirot oštetio budžet sa 40 miliona dinara 2011. Godine.

“Totalna je laž da je predsednik opštine Pirot Vladan Vasić oštetio budžet. Uredbom Vlade od 2008. godine je bilo predviđeno da se iz jedne određene pozicije isplaćuju plate i doprinosi. Ovu Uredbu su poštovale sve opštine u Srbiji. Došla je revizija 2011. godine i ustanovila da je Uredba pogrešna i da sa te pozicije ne mogu da se isplaćuju plate. I dan – danas neke opštine, kao što je Niš, isplaćuju sa te iste pozicije i niko ne reaguje.Ispada da ako nismo nečije pristalice da smo neprijatelji, diže se hajka da bi se neko okrivio.To je loša poruka za grad”, rekao je Popović.

Popović je dodao da predsednik opštine izvršava odluke SO i Opštinskog veća.

“Predsednik opštine nema ni najmanju krivicu. Oni su krivicu svalili na njega. Suština je da se na neki način preuzme vlast na silu.Oni žele da dođu na vlast. Ne znaju kako, ali silom ako je to moguće. Načelnik Pirotskog okruga je svoju ulogu sveo na stranačku ulogu. To nije u redu. Nisu smeli da komentarišu sudsku presudu”, rekao je Popović.

Pomoćnik predsednika opštine za lokalnu upravu Vidojko Panajotović je ponovio da nikakvog oštećenja budžeta nije bilo, već da je posle ukidanja jedne od pozicija, plata zaposlenima u Opštinskoj upravi isplaćivana sa druge pozicije.

“Radnici opštine Pirot primali su 30 posto zarade sa te pozicije. Njenim ukidanjem oni bi bili uskraćeni za taj deo zarade a neki bi bili ispod minimalca. Konsultovali smo opštine u Srbiji kako da ljudima nadoknadimo taj deo, isplatimo plate koje su male a sredstva bila isplanirana u budžetu. Doneli smo odluku da sa pozicije socijalna davanja isplatimo taj deo zarade koji je i bio planiran. Revizor je podneo prekršajnu prijavu predsedniku opštine samo zbog modela i načina isplate. Dobili smo i upozorenja republičkog Sindikata da ukoliko ne isplatimo taj deo zarade da će biti generalni štrajk radnika uprave. Dakle nikakvog oštećenja budžeta nije bilo”,  rekao je Panajotović.

Vladajuću većinu u SO Pirot čine Koalicija za Pirot, SPS , SDS i pojedini nezavisni odbornici sa 34 od 56 mandata, dok opoziciona SNS ima 22 odboirnička mesta.


#   Pirot   budžet   Vladan Vasić   predsednik opštine   Koalicija za Pirot   Milan Popović   SDS   Vidojko Panajotović
@kzpvladanvasic @socdemstranka @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima