Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vlast u Leskovcu ostaje ista: Cvetanović gradonačelnik

rssBookmark and Share

Leskovac 02.06.2016. Južna Srbija Info

Dosadašnji gradonačelnik Leskovca i prvi čovek naprednjaka Goran Cvetanović, ostaje na toj funkciji i u novom - starom sazivu vlasti u tom gradu.

Vlast u Leskovcu ostaje ista: Cvetanović gradonačelnik

Funkciju zamenika gradonačelnika obavljaće i dalje Dragan Jovanovića (SNS), a predsednik SG Leskovca biće Aleksandar Đurović (SPS), umesto Dušana Cvetkovića Lešnjaka, isto iz redova Socijalističke partije Srbije.

Vlast u Leskovcu vršiće, koalicija okupljena oko SNS-a, socijalistička partija Srbije, Nova Srbija i jedan odbornik Romske stranke "Jedinstvo", sa 54 od ukupno 75 odbornika u lokalnom parlamentu Leskovca.

Opoziciju će činiti,  DS, Jedinstvena Srbija, SRS i SDS, rečeno je da konferenciji za novinare SNS u Leskovcu.

Goran Cvetanović

Rođen je 11. marta 1965. godine u Leskovcu. U rodnom gradu završio je Gimnaziju, a potom diplomirao na Medicinskom fakultetu, Univeziteta u Nišu.

Po profesiji je lekar, specijalista interne medicine. Specijalizaciju je završio sa najvišom ocenom, a danas je na doktorskim studijama.

Ljubav prema Srbiji i borba za pravdu, odvode ga u politiku vrlo rano. Na političkoj sceni Srbije prisutan je od 1996. godine.

U jednom mandatu Goran Cvetanović je bio savezni ministar bez portfelja.

U periodu od 2002. do 2012. godine pet puta je bio narodni poslanik.

Goran Cvetanović je dva puta obavljao funkciju predsednika Skupštine grada Leskovca.

U istoriji grada biće upisan kao prvi gradonačelnik Leskovca. Na ovoj funkciji nalazi se i danas, nakon izbora koji su održani 2012. godine.

Srpskoj naprednoj stranci priključuje se 2009. godine. Na prvoj Izbornoj skupštini Gradskog odbora Srpske napredne stranke biva izabran za predsednika i do danas ostaje na mestu prvog čoveka leskovačkih naprednjaka.

Kao gradonačelnik Leskovca svu svoju energiju usmerava da se Leskovac izgradi u lep, moderan i ekonomski jak grad.

O budžetu brine domaćinski i savesno, vodeći računa o svim kategorija stanovništva i najrazličitijim potrebama društva.

Goran Cvetanović je član Predsedništva Srpske napredne stranke, član Izvršnog odbora Nacionalne alijanse za lokalno-ekonomski razvoj, član Predsedništva Stalne konferencije gradova i opština, a kao lekar i član Lekarske komore Srbije.

Član Odbora za zdravstvo i brigu o porodici, član Odbora za lokalnu samoupravu u republičkoj skupštini i član delegacije parlamentarne skupštine OEBS-a.

Pokretač je inicijative za formiranje Odbora za prevenciju bolesti zavisnosti i borbu protiv verskih sekti u Leskovcu.

Prvi put u u istoriji parlamentarizma, 29. decembra 2009. godine podneo je ostavku na mesto narodnog poslanika u Narodnoj skupštini.

Goran Cvetanović je koautor više naučnih radova iz oblasti medicine. Tečno govori engleski jezik.

Otac je dvojice sinova Nemanje i Viktora.


#   Leskovac   DS   SPS   SNS   Goran Cvetanović   zdravstvo   SRS   Nova Srbija   OEBS   SDS   Dragan Jovanović   Aleksandar Đurović   Dragan Cvetković   Jedinstvena Srbija   engleski jezik
@demokrate @socijalisti @sns_srbija @CvetanovicG @SRS_info @NovaSrbijaGONis @socdemstranka @JS_domacinski @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima