Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vranje: Raskol među naprednjacima

rssBookmark and Share

Vranje 02.07.2015. Novosti

Članstvo se deli na pristalice Povereništva i one kojima je draži poslanik Nikolić

Prostorije Srpske napredne stranke u Vranju, Goran Nikolić, Slaviša Bulatović
Prostorije Srpske napredne stranke u Vranju, Goran Nikolić, Slaviša Bulatović

Dugo najavljivani unutarstranački izbori ponovo su vranjske naprednjake podelili na dve "struje": onu koja je bliža poverenicima Goranu Nikoliću i Slaviši Bulatoviću, i onu koja je sklonija narodnom poslaniku Draganu Nikoliću. Iako obe strane pokušavaju da prikažu kako vode jedinstvenu politiku, činjenica je da se kampanja vodi na dva "fronta".

Jer, mnogi od onih koji su od prvog dana u SNS nisu se pojavili na skupu ispred stranačkih prostorija, kada je objavljen datum izbora i saopšteno da je jedini kandidat jedan od dvojice poverenika, Slaviša Bulatović. Samo par dana kasnije, poslanik Nikolić započeo je seriju tribina po mesnim zajednicama - okupljajući članstvo koje ne ide na skupove koje organizuje Povereništvo!

Adut
Iako se ime drugog kandidata još ne obelodanjuje, sve češće se pominje da bi to mogao biti dr Mladen Kostić, koji ne negira da razmišlja na ovu temu, ali kaže da još nije doneo definitivnu odluku...

- Na predstojećim izborima biće još jedan kandidat za predsednika Gradskog odbora - kaže poslanik Dragan Nikolić, objašnjavajući da po uputstvu koje je dao Izvršni odbor SNS svako ima pravo da se kandiduje i da glasa, ne isključujući ni obrt posle izbornog procesa po mesnim odborima, te određivanju delegata za Izbornu skupštinu.

S druge strane, Povereništvo od početka - kao jedinog kandidata - promoviše Slavišu Bulatovića, koji smatra da će biti jednoglasno izabran. Ipak, čini se da situacija među članstvom nije tako idealna i da podele - ima.

- Ma, ne mogu ti ljudi, koji su juče došli u stranku, da je preuzmu. Mi smo tu od prvog dana i naš kandidat će pobediti - kaže jedan od nekada visokih funkcionera naprednjaka, blizak taboru poslanika Nikolića.


#   Vranje   SNS   Dragan Nikolić   Goran Nikolić   Slaviša Bulatović   Mladen Kostić   Izvršni odbor   unutarstranački izbori
@sns_srbija @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima