Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vučić predložio Anu Brnabić za mandatara na dve godine

Bookmark and Share

27.08.2022. RTS, Južna Srbija Info

Predsednik Aleksandar Vučić predložio je Narodnoj skupštini Anu Brnabić kao kandidata za predsednika Vlade Srbije.

RTS Screenshot
RTS Screenshot

Dodao je da će Miloš Vučević biti veoma značajan činilac nove Vlade, kao i da će Ivica Dačić imati dve važne funkcije od kojih je jedna koordinator službi bezbednosti. 

"Vučević potpredsednik Vlade, Dačiću dve važne funkcije"

Miloš Vučević će biti veoma značajan činilac nove Vlade i potpredsednik Vlade Srbije, naveo je Vučić.

"Što se tiče Ivice Dačića želim da kažem da će imati značajnu i još značajniju ulogu i funkciju u državnom aparatu i to ukazuje na povrenje koje imam i prema Ani i prema Milošu i prema Ivici Dačiću", rekao je Vučić.

Dodao je da će Ivica Dačić sem važnog ministarskog mesta i zamenika predsednika Vlade imati i funkciju koordinatora službi bezbednosti.

"Naravno, Siniša Mali u kojeg imam ogromno poverenje i koji će takođe po onome što sam mogao da zaključim i na sastanku Predsedništva najveće političke stranke biti jedan od potpredsednika Vlade", dodao je Vučić.

"Ana Brnabić neće biti četiri godine predsednica Vlade"

Vučić je naveo da Ana Brnabić neće biti četiri godine predsednica Vlade, kao i da će taj mandat trajati kraće i da će doći do promena u Vladi 2024. godine.

"Veoma je važno da ona ostane predsednica Vlade da bismo mogli da nastavimo i da užurbano radimo u rešavanju problema na jesen i zimu ove godine. Važno je da neko ko je iskusan i u koga imam poverenje može to da radi u ovom trenutku", poručio je Vučić.


#   Aleksandar Vučić   Vlada Republike Srbije   Ana Brnabić   Premijer Vlade   Siniša Mali
@avucic @Vlada_SR @anabrnabic @SerbianPM @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima