Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Posle jedne decenije Niš dobio mesto u Vladi - Jelena Žarić Kovačević predložena za ministarku državne uprave i lokalne samouprave

rssBookmark and Share

Niš 30.04.2024. Z. Stojnić, Južna Srbija Info

Posle dugog perioda, Niš je dobio ministra. Prema rečima mandatara Miloša Vučevića, Jelena Žarić Kovačević će preuzeti vođenje Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Foto: Fejsbuk - Jelena Žarić Kovačević
Foto: Fejsbuk - Jelena Žarić Kovačević

Ovo nije prvi put da u novijoj istoriji Niš ima ministra u Vladi. Pre Jelene, Lazar Krstić, ekonomista, obavljao je ministarsku dužnost. On je bio ministar finansija Srbije od 26. avgusta 2013. do 12. jula 2014. godine, prvo u vladi Ivice Dačića, a zatim u vladi Aleksandra Vučića.

Mandatar Vučević istakao je da je od ukupno 31 ministra, osam novih, tri su se nakon pauze vratila u Vladu, četiri su nestranačke ličnosti, a među ministrima je deset žena, uz poštovanje teritorijalne pripadnosti.

Biografija Jelene Žarić Kovačević obuhvata bogato iskustvo u pravnoj i političkoj sferi. Rođena je 2. maja 1981. godine u Nišu, gde je završila osnovnu i srednju školu. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Nišu, stekavši kasnije zvanje master pravnih nauka.

Svoju profesionalnu karijeru započela je kao advokatica, a 2012. godine postavljena je za zamenicu sekretara Skupštine grada Niša. Na lokalnim izborima 2020. godine izabrana je za odbornicu opštine Crveni Krst u Nišu.

Ova vest je privukla pažnju javnosti, ne samo zato što je Jelena Žarić Kovačević prva žena iz Niša koja će obavljati ovu funkciju, već i zbog njenog bogatog iskustva u pravnoj i političkoj sferi.

Ona je bila aktivna u pravničkom sektoru, ali i u politici, kao poslanik u Skupštini srbije. Postavljena je za zamenika sekretara Skupštine grada Niša, a na lokalnim izborima 2020. godine izabrana je za odbornicu opštine Crveni Krst u Nišu. Osim toga, je i članica Glavnog odbora i Predsedništva Srpske napredne stranke, kao i članica Gradskog odbora SNS-a u Nišu.


#   Niš   SNS   Vlada Republike Srbije   Skupština Srbije   Skupština grada Niša   Jelena Žarić Kovačević
@sns_srbija @Vlada_SR @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima